Antena Meniu Search
x

Video Cappadocia de România. Locul unde 9 baloane cu aer cald au dat un adevărat spectacol pe cer. Mădălina a venit special din Brăila: "A meritat drumul"

Şi România are Cappadocia ei! O localitate din Dolj a pus în scenă un spectacol colorat cu baloane cu aer cald. Timp de trei zile, pe malul lacului din localitate, ne putem relaxa la înălţime. De sus, priveliştea îţi taie răsuflarea, dar şi bugetul. 800 de lei costă un astfel de zbor.

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 17:51

Vezi și

Dis de dimineaţă, pe malul lacului Geormane, 9 baloane cu aer cald din România, Bulgaria și Slovacia s-au ridicat de la sol, dând startul celei de-a doua ediții a Aventurii Baloanelor. Dacă cei mai mulţi s-au mulţumit să admire baloanele de jos, au fost câţiva care s-au încumetat să urce în ele şi să zboare pe o distanţă de câţiva kilometri. Mădălina a venit special din Brăila pentru a trăi clipele unice.

Mădălina: A fost foarte frumos. Adrenalină a fost la început, fiind prima dată voiam să vedem cum este, când ne-am ridicat la altitudine un pic mai mare deja am început să ne liniştim cumva şi să facem fotografii. A meritat şi drumul, a meritat şi aşteptarea.

Un zbor cu balonul costă 800 de lei de persoană

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, astfel că zborul este 100% sigur.

Mihai Ilie, pilot din balon: Balonul este propulsat de aerul cald care se încălzeşte de la arzătorul pe care îl auziţi, este destul de vocal, ca să spun aşa, deci tot timpul trebuie să păstrăm o temperatură în balon care să ne asigure o densitate de aer mai mică decât densitatea exterioară. Se aplică principiul lui Arhimede.

Irina Hărău, prima femeie pilot din România: Zborul în sine este o lină plutire, se spune că şi cei care au rău de înălţime, eu n-am, Slavă Domnului, dar se pare că şi cei care au rău de înălţime, nu se activează atunci când zboară cu balonul.

Un zbor cu balonul costă 800 de lei de persoană. Cei care nu au curaj să zboare deasupra norilor, au ocazia să urce într-un balon ancorat la 30 de metri deasupra solului. Costul pentru o astfel de experienţă este de 50 de lei pentru un copil şi 100 de lei pentru adulţi.

Silviu Bratu, organizator: Zborul cu balonul este un vis pe care trebuie să-l îndeplineşti cel puţin o dată în viaţă

Evenimentul din Craiova ţine trei zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cappadocia de România. Locul unde 9 baloane cu aer cald au dat un adevărat spectacol pe cer. Mădălina a venit special din Brăila: "A meritat drumul"