Antena Meniu Search
x

Video Carantina, extinsă în tot mai multe orașe. Constanța, la câteva ore distanță de un nou lockdown

Mai sunt doar câteva ore până când Constanţa va intra în carantină. Vorbim despre cel mai mare oraş de până acum care se va închide. Restricţiile vor intra în vigoare începând cu ora 20. Nici Capitala nu se află într-o situaţie mai bună. Bucureştiul se transformă într-o fortăreaţă împrejmuită de comune carantinate.

de Redactia Observator

la 20.11.2020, 14:17

Vezi și
  • Judeţele Sibiu, Cluj şi Ilfov sunt în topul zonelor cu cele mai multe cazuri de coronavirus.
  • Autorităţile din Baia Mare mizează pe corectitudinea cetăţenilor pentru a respecta carantina.

Chiajna şi Bragadiru se închid şi ele din această seară. Situaţia îi pune în dificultate pe cei care sunt nevoiţi să iasă din aceste comune în fiecare dimineaţă, pentru a ajunge la serviciu în Bucureşti. 

De 15 ore, nimeni nu mai intră şi nimeni nu iese din Berceni şi Clinceni fără un motiv justificat. Pentru aceeaşi situaţie se pregătesc şi locuitorii din Chiajna şi Bragadiru. Cele două comune intră în carantină în această seară. Iar în vizor sunt şi orașele Voluntari și Otopeni, unde rata de infectare este puțin sub pragul de 9 la mia de locuitori.

Noaptea trecută , la intrarea în comuna Clinceni, toţi şoferii au fost traşi pe dreapta de poliţişti pentru control, dar niciunul nu a fost sancţionat. Majoritatea se întorceau de la serviciu şi aveau adeverinţa de la angajator.

În comuna Berceni s-au mutat mii de bucureşteni şi mulţi lucrează în Capitală. Poliţiştilor le este destul de dificil să verifice şoferii care ies din localitate şi asta pentru că se formează cozi kilometrice şi blochează şoseaua de centură

În unele localităţi, închise încă de săptămâna trecută, măsurile nu sunt respectate la fel de strict. Ciorogârla este în carantină de vineri, dar oricine poate intra şi ieşi fără probleme din localitate.

”Am fost până la magazin să iau o dintr-asta de săpun şi mă duc acasă. Nu am declaraţie, că stau aici aproape”, spune un cetățean.

Situaţii similare sunt peste tot în ţară, inclusiv la Cluj.

În localitatea Chinteni, din Cluj, carantinată pentru că incidenta a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori, nu se află nici măcar un echipaj de poliţie care să oprească maşini.

Ba mai mult, oamenii nici nu ştiu că localitatea lor e în carantină.

”Cum adică carantină? Aşa ziceau, că au băgat în carantină localitatea din cauza covid-ului. Nu ştiu ce e carantina”, spune un bărbat.

Autorităţile din Baia Mare, unde se întâmplă la fel, au şi explicaţia: mizează pe corectitudinea cetăţenilor.

”Se opreşte, dar foarte puţin. Dar ştiţi de ce? Pentru a nu crea blocaje”, spune Silviu Nicolae Ungur, prefect de Maramureş.

Judeţele Sibiu, Cluj şi Ilfov sunt în topul zonelor cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Situaţia este critică şi în Constanţa, cel mai mare oraş din ţară care se pregăteşte de carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Carantina, extinsă în tot mai multe orașe. Constanța, la câteva ore distanță de un nou lockdown