Antena Meniu Search
x

Care este mai avantajos: semineul pe lemne sau cel pe gaz?

Inca din toamna, majoritatea romanilor au o grija principala – cum isi pot crea un confort termic sporit, dar fara a-si incarca facturile de energie electrica?

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 16:10

Inca din toamna, majoritatea romanilor au o grija principala – cum isi pot crea un confort termic sporit, dar fara a-si incarca facturile? Daca pana acum 15 ani optiunile de incalzire ale locuintelor constau doar in centralele termice de cartier (la bloc) sau in sobe si seminee (la curte), astazi regasim incalzirea prin pardoseala, precum si cea de climatizare.

Ei bine, datorita dezvoltarii tehnologice, semineele au reinceput sa intre in gratiile romanilor, mai ales ca ele pot capata si valori stilistice elegante, indiferent daca se opteaza pentru modele pe lemne, pe gaz sau electrice.

Cu toate ca paleta de modele de seminee este in continua schimbare, romanii, se pare, au ramas fideli semineelor pe lemne si pe gaz, ideale pentru a incalzi incaperi mari in case situate la curte. Si pentru ca procesul de a te decide daca sa iti iei sau nu un semineu impune o documentare temeinica, in ceea ce priveste modelul (pe lemne sau pe gaz), este necesara o informare corecta asupra pretului si avantajelor, respectiv dezavantajelor fiecarui tip in parte.

Semineele pe lemne

Gama actuala de seminee pe lemne ofera numeroase beneficii, mai ales daca se opteaza pentru produse de calitate certificata, pentru un focar semineu cu o tehnologie avansata, care sa permita pastrarea temperaturii mai mult timp.

Cele mai importante avantaje sunt legate de autonomie si raportul caloric ridicat, chiar si pe perioada penelor de curent. Realizat dintr-un material de calitate, semineul pe lemne poate incalzi rapid o incapere cu volum destul de mare.

In ceea ce priveste dezavantajele, este important de mentionat ca montarea unui cos de fum este absolut obligatorie, pentru a evita raspandirea fumului in incapere. De altfel, trebuie sa te asiguri ca ai lemne uscate constant, mereu la indemana, ceea ce presupune ca vei avea nevoie si de un spatiu de stocare a acestora.

Semineele pe gaz

Un semineu pe gaz trebuie sa se potriveasca cel mai bine cu tipul de locuinta si stilul de viata al locatarilor. Acesta este un model intalnit adesea in casele romanilor, dat fiind ca este usor de utilizat, nu necesita instalarea unui cos de fum traditional, ci doar un sistem de tuburi coaxiale asemanatoare centralelor termice, si nicio sursa de alimentare externa deoarece are propriul sistem de putere.

Ca si avantaje, deloc de neglijat, este si design-ul semineului pe gaz. Deschiderea mare si eleganta ofera o priveliste incantatoare asupra arderii flacarilor, ardere special conceputa pentru a oferi o vedere realista, ca intr-un semineu cu lemne reale. Multe dintre modele au chiar si o telecomanda cu atingere, pentru un control automat al procesului de ardere si reglarea flacarii pe inaltime, iar termostatul incorporat permite setarea temperaturii cu pana la sapte zile in avans.

Daca vrei sa iei cea mai buna decizie pentru confortul tau termic, echipa de specialisti de la SemineeSibiu.ro iti sta la dispozitie cu informatii, expertiza si cele mai moderne si accesibile modele de seminee, potrivite casei tale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Care este mai avantajos: semineul pe lemne sau cel pe gaz?