Antena Meniu Search
x

Care este amenda pentru nepurtarea măştii în spaţiile publice, în 2021

Masca de protecţie a devenit oficial obligatorie pe stradă în localităţile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie, potrivit unui ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne.

de Monica Palade

la 11.10.2021, 16:56

Care este amenda pentru nepurtarea măştii în spaţiile publice, în 2021 - Shutterstock

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial pe 6 octombrie. Astfel, cei care încalcă această regulă pot fi amendaţi.

Sunt exceptate persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepţii se pot stabili prin decizii ale comitetelor judeţene.

Care este amenda pentru nepurtarea măştii în spaţiile publice, în 2021

Amenda pentru nepurtarea echipamentului de protecţie individuală în spaţiile închise şi mijloacele de transport este între 500 şi 2.500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din cuantum în 15 zile.

Pe acelaşi subiect

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit cu precizări de ultimă oră privind obligativitatea purtării măştii pe stradă. Ministrul a ţinut să precizeze şi care sunt excepţiile de la această regulă.

"Reglementarea oficial spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E obligatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții dacă DSP avizează.

În ce condiţii masca nu mai e obligatorie

Cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu. Polițistul nu-ţi poate da amendă dacă ești singur pe stradă și nu porți masca. Dacă ești în zona aglomerată poate sancționa pe cei care nu respectă", a explicat ministrul de Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Care este amenda pentru nepurtarea măştii în spaţiile publice, în 2021