Care sunt cele mai vândute mărțișoare în această perioadă. Românii nu renunță la tradiția de 1 Martie
1 martie bate la uşă, aşa că pieţele au fost pline în acest weekend de copii, părinţi şi bunici grăbiţi să găsească mărţisorul perfect. Trifoiul şi coşarii care aduc noroc în case au fost cele mai vândute figurine. Meşteşugarii din toată ţara au venit la târgul de mărţişor din Capitală cu exemplare unice pictate manual pe lemn sau porţelan. Pentru mărţişoare speciale, bucureştenii au scos din buzunar chiar şi 60 de lei.
Vestitorii primăverii sunt deja pe toate tarabele, în pieţe şi târguri din Capitală. Figurine care mai de care mai colorate dar toate cu şnururi alb- roşu îşi aşteaptă cumpărăorii.
Vânzător: Sunt mărţişoare pe baza de lemn pictate manual în diverse forme, tradiţional trifoi, coşar, pentru copii tot felul de animaluţe.
Şi pentru că primii cumpărători au fost copiii, la târg au apărut şi mesteşugari de vârsta lor. Valeria are 7 ani şi e deja la a treia primăvara în care vinde mărţişoare confecţionate de ea.
Citește și: Idei de cadouri utile pentru Mărțișor. Ce poți să oferi femeilor din viața ta
- Horoscop 1 martie 2022. Atenție cum cheltuiți banii. Apar oportunități profesinale pentru cea mai muncitoare zodie
- Cât costă florile de Mărţişor şi 8 Martie. Preţuri uriaşe pentru un buchet de zambile sau lalele
- Vremea ţine cu îndrăgostiţii, pe pârtiile de schi. La munte se anunţă zăpadă şi de Dragobete şi Mărţişor
Valeria, 7 ani, expozant: Am inimi, personaje din Minecraft, curcubeu, albine, buburuze, pepeni, cirese, kiwi. E un pokemon pe care il cheamă Pikachu.
Reporter: Ce ai ales?
Copil: Un fluturaș cu alb, mov, verde și portocaliu. Un peștișor albastru.
Reporter: Pentru cine e?
Copil: Pentru mama și pentru sora mea.
Părinţii şi bunicii lor sunt cei care se asigură că tradiţia merge mai departe. O tradiţie mai scumpă însă în acest an. Cele mai ieftine mărțișoare costă 2 sau 3 lei. Cele lucrate manual de artişti celebri, pot ajunge însă la 60 de lei.
Xantya Turcu, expozant: Piesa asta ajunge în formatul ăsta după două săptămâni. Fac o foaie, întind, decupez formele manuale, le ard la cuptor pentru arderea de biscuit, așa se numește prima ardere, iar apoi vine glazurarea. A treia ardere este cea cu aur.
Şi chiar dacă nici vremea şi nici vremurile nu anunţă încă primăvara, cu toţii spun că mărţişoarele vor aduce bucurie şi speranţă pentru toată lumea de 1 martie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰