Antena Meniu Search
x

Explozie de culoare şi energie la carnavalul de la Rio de Janeiro

Explozie de culoare şi energie la cel mai mare carnaval din lume. Mii de oameni în costume colorate şi strălucitoare dansează pe străzile din Rio de Janeiro, de la primele ore şi mult după lăsarea serii.

de Redactia Observator

la 24.02.2020, 13:28

Vezi și
  • Dansatorii şcolilor de samba de elită au defilat în care alegorice în Sambadrom.
  • Tematicile alese au fost inspirate din tradiţii şi obiceiuri străvechi sau personaje istorice.

Explozie de culoare şi energie la cel mai mare carnaval din lume. Mii de oameni în costume colorate şi strălucitoare dansează pe străzile din Rio de Janeiro, de la primele ore şi mult după lăsarea serii. Între timp, pe Sambadrom, primele şcoli de samba înscrise în competiţie şi-au prezentat spectacolele pentru care repetă de luni de zile.

Este momentul pentru care artiştii s-au pregătit un an întreg. Îmbrăcaţi în costume pline de culoare, extravagante, dansatorii şcolilor de samba de elită au defilat în care alegorice în Sambadrom. Mulţimea i-a aplaudat şi ovaţionat.

Tematicile alese au fost dintre cele mai variate, inspirate din tradiţii şi obiceiuri străvechi sau personaje istorice. S-a regăsit chiar şi lupta împotriva sclaviei.

Carnavalul de la Rio nu se rezumă însă doar la bătălia şcolilor rivale de samba. La fel de impresionante pentru turişti şi localnici sunt şi sutele de petreceri stradale.

La Rio de Janeiro, în fiecare zi a festivalului, petrecerea începe de la primele ore ale dimineţii. Nu există colţ din oraş în care spiritul carnavalului să nu ajungă.

Oamenii de pe întreg mapamondul vin să se distreze, să-şi facă noi prieteni şi să descopere mai multe despre cultura sud-americană.

Deşi este prilej de sărbătoare de toţi localnicii, nu este ignorat şi aspectul socio-politic.

În total, la această ediţie sunt organizate peste 450 de petreceri stradale. Cel mai mare carnaval din lume se va încheia pe 25 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Explozie de culoare şi energie la carnavalul de la Rio de Janeiro