Antena Meniu Search
x

Reacția Carrefour, după ce mai multe produse contaminate cu Listeria au fost retrase de la raft

Carrefour a reacționat, vineri, după anunțul făcut de Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) privind retragerea de pe piaţă a unor salate de icre şi humus, după ce analizele au evidenţiat prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes.

Reactia Carrefour, dupa ce mai multe produse au fost retrase de la vanzare

Carrefour a reacționat, vineri, după anunțul făcut de Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) privind retragerea de pe piaţă a unor salate de icre şi humus, după ce analizele au evidenţiat prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes.

Responsabilii Carrefour precizează, într-un comunicat, că infestarea produselor a fost descoperită în urma controale interne, fiind anunțate organele abilitate.

"Vă mulțumim pentru interesul acordat subiectului referitor la retragerea de la vânzare a salatei de icre și de humus. Pentru noi satisfacția clienților și respectarea standardelor de calitate și siguranță alimentară reprezintă o prioritate și o preocupare continuă. În mod constant, o echipă dedicată pentru fiecare raion verifică calitatea, stocurile și termenele de valabilitate ale produselor pe care le oferim. Astfel, în urma unor controale interne periodice, am depistat că produsele "Salată cu icre de crap și ceapă 140g" brand Carrefour și "Salata humus 250g" brand Carrefour conțin Listeria monocytogenes și am procedat imediat la retragerea acestora de la comercializare.

În virtutea unor acorduri pe care le avem cu autoritatea în domeniu și a regulamentelor europene, am anunțat autoritatea competentă și am informat consumatorii, la raft și prin serviciul recepție clienți din magazinele noastre, dar și printr-o notificare pe site-ul <https://carrefour.ro/>", se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Potrivit Carrefour, clienții care au achiziționat produse din loturile menționate au primit recomandarea de a nu le consuma, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele, fiindu-le restituită contravaloarea fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Lanțul de supermarket-uri anunță că, în acest moment, niciunul dintre produsele provenite din lotul incriminat nu se regăsește în rețeaua de magazine Carrefour și în online. 

"Vom continua să monitorizăm cu atenție calitatea produselor comercializate în rețeaua de magazine Carrefour și ne asigurăm consumatorii de calitatea produselor noastre și de corectitudinea întregului proces de monitorizare al acesteia. În plus față de procedurile clare de gestiune a neconformităților, am întărit măsurile de securitate și controalele preventive pe produsele finite", se mai arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Reacția Carrefour, după ce mai multe produse contaminate cu Listeria au fost retrase de la raft