Antena Meniu Search
x

Video Cartierul rezidenţial construit lipit de o fermă. "Când eram eu aici nu era nicio casă". Animalele pasc lângă blocuri

Viaţa într-un cartier rezindenţial nu este întodeauna una privilegiată. Zeci de constănţeni sunt terorizaţi de mirosul insuportabil provenit de la o fermă de animale, situată gard în gard cu blocurile. Deşi au făcut nenumărate plângeri la poliţie, autorităţile au decis că ferma nu este ilegală. Proprietarul bovinelor a fost sancţionat în schimb pentru păscutul animalelor pe spaţiul public.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 21.10.2023, 08:33

Vezi și

Proprietarul animalelor: Animalele sunt cea mai mare problemă din România!

Localnicii s-au plâns că bărbatul scoatea animalele la păscut pe domeniul public

Sunt luni bune de când între proprietarul fermei şi vecinii lui din cartierul rezidenţial Palazu Mare a pornit războiul. Oamenii au făcut zeci de plângeri la Poliţie.

Cristina Niţă, reporter Observator: Localnicii din zonă s-au plâns de mirosul insuportabil , dar şi de faptul că proprietarul scotea animalele la păscut pe domeniu public, lucru interzis prin lege.

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Dimineaţa se simte mirosul. Vara se simte mirosul mai tare, fiind acum toamnă nu prea se simte aşa tare. Suntem mulţi locuitori care se plâng de miros. Există o fermă cumva într-un cartier al Constanţei.

"Care e problema? Sunt înregistrat cu ele, tot"

Proprietarul însă se apără şi spune că ferma este o moştenire de familie primită în anii '90.

Proprietarul animalelor: Grajdiul era făcut de ASE. Când eram eu aici nu era nicio casă pe aici. Care e problema? Sunt înregistrat cu ele, tot. Ce? 

Ferma bărbatului funcţionează legal, are autorizaţie, iar bovinele sunt înregistrate la Direcţia Sanitar Veterinară. Cu toate astea bărbatul a primit nenumărate amenzi.

Mugur Petcu, şeful biroului Protecţia Mediului: A primit sacţiuni în repetate rânduri, ori de câte ori a fost sesizat de către locatarii din zonă şi a fost suprins de către echipajele noastre cu animalele libere în exteriorul fermei respective. 

În urma presiunilor venite din partea vecinilor, dar şi a amenzilor usturătoare... fermierul a decis acum să se mute din cartier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cartierul rezidenţial construit lipit de o fermă. "Când eram eu aici nu era nicio casă". Animalele pasc lângă blocuri