Antena Meniu Search
x

Casa Poporului şi legendele care bântuie clădirea lui Ceauşescu!

De-a lungul timpului, edificiul-mamut a dat naştere unor mituri care mai de care mai bizare, deşi niciunul nu poate fi demonstrat

De-a lungul timpului, edificiul-mamut a dat naştere unor mituri care mai de care mai bizare, deşi niciunul nu poate fi demonstrat

Construcţia Palatului Parlamentului a început în 1980, după ce Nicolae Ceauşescu a ordonat, după cutremurul din `77, „reconstruirea“ Bucureştiului ca un oraş de sine stătător.

Aproximativ 20.000 de oameni au lucrat 24 de ore în fiecare zi, în trei schimburi, pentru a construi imensa clădire. Desigur, mulţi au plătit cu viaţa, iar Capitala cu unul dintre cele mai frumoase cartiere - Uranus. Biserici, spitale, clădiri monument, 9.000 în total au fost rase, fără niciun regret.

Destine furate de megalomanie!

Una dintre poveştile triste din spatele acestui edificiu este cea a unei femei din Iaşi, care este convinsă că fiul ei a murit pe ce când lucra la ridicarea Palatului. Îndurerată şi în ziua de azi, aceasta şi-a adus aminte cum s-au petrecut lucrurile la acea vreme. Băiatul ei, Ştefan, care avea doar 27 de ani, ar fi fost zidit într-un stâlp de la intrarea în clădire. Femeia povesteşte că fiul ei terminase Liceul Negruzzi, a dat examen la Facultatea de Construcţii din Bucureşti, nu a fost admis şi astfel, s-a angajat pe şantierul de la Casa Poporului, alături de tatăl său, scriu cei de la Historia.

Pe 1 martie, Ştefan ar fi venit acasă, iar a doua zi a plecat înapoi în Bucureşti. De atunci nimeni nu a mai ştiut nimic de el. Imediat, bătrâna s-a urcat în trenul care ducea spre Capitală. Ironia sorţii a făcut ca femeia să nimerească într-un compartiment cu mai mulţi bărbaţi care munceau pe şantierul Palatului Parlamentului. Aceasta i-a auzit pe muncitori vorbind despre băiatul ei, care ar fi căzut într-un cofraj de beton şi ar fi murit îngropat acolo.

Poveştile groaznice nu se termină aici! De aceeaşi soartă cruntă ar fi avut parte şi o tânără zidăriţă, Ana. Însăşi Anca Petrescu, arhitectul-şef al Casei Poporului, îşi aminteşte de accidentul în care fata şi-a pierdut viaţa. „S-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 16 metri. În total au fost 10-15 accidente mortale, iar de fiecare dată când se întâmpla o tragedie, directorul coordonator era destituit. Am auzit şi eu despre legendele morţilor zidiţi în pereţi, ba chiar la un moment-dat se spunea că Piaţa Constituţiei este pavată cu cadavre ascunse, a explicat arhitecta.

Desigur, toate aceste evenimente erau ascunse şi pentru a evita orice speculaţie, cadavrele erau stropite cu alcool pentru a se crede că beţia a fost de vină pentru aceste accidente.

Fantome şi fenomene ciudate

Legendele urbane spun că Palatul Parlamentului este bântuit de fantomele morţilor. Apar noaptea pe coridoarele celei mai mari construcţii din Europa, rup sigilii, fluieră sau fac să ţiuie sistemele de securitate.

Personalul de noapte al clădirii povesteşte cum aceste fantome au început să-şi facă simţită prezenţa cu aproximativ 10 ani în urmă. „Anca” este una dintre ele. Potrivit relatărilor, năluca este o tânără de 20 de ani, cu o rochie de vară cu desen floral, care se arată doar personalului în uniformă şi cere ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Casa Poporului şi legendele care bântuie clădirea lui Ceauşescu!