Antena Meniu Search
x

Video Casa Unirea a deschis primul magazin cash & carry, cu reduceri mari. Cât costă aici 1 kg de pulpă de porc

Se relansează Casa Unirea, proiectul eşuat al fostului ministru Petre Daea. Un nou magazin cu produse româneşti s-a deschis în apropierea Bucureştiului, în urma unui parteneriat între stat şi un distribuitor local. Preţurile sunt şi cu 40% mai mici faţă de marii retaileri, însă momentan se pot face doar cumpărături engros.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 20.12.2023, 19:58

Vezi și

După ce aprozarele lui Daea au fost închise, Casa de Comerţ Unirea mai face o încercare. A deschis primul magazin de tip cash&carry.

Mădălina Chițac, reporter Observator: Magazinul se află în Afumaţi, judeţul Ilfov şi se întinde pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi. Găsim aici în jur de 10 mii de produse alimentare care vin de la 50 de producători locali, mici şi mijlocii.

Mariana Cotoi, director Casa de Comerț Unirea: Începând de la mezeluri, lactate, paste făinoase, băuturi, uleiuri. Absolut tot ce se poate produce la noi în România. Este aproape imposibil să ajungă pe rafturile marilor retaileri pentru că nu au volumul cerut şi preţurile, raportat la calitate, i-ar duce pe producători în pierdere.

Adaosul comercial practicat e mai mic, de până în 12%. Adaos din care câştigă statul, dar şi cel care a făcut investiţia. Un kilogram de pulpă de porc fără os, de exemplu, se vinde aici cu 18,5 lei. În supermarket, acelaşi produs costă şi 30 de lei pe kilogram.

Pe acelaşi subiect

Pulpele de pui sunt 14,6 lei, iar în magazine le găsim cu 16,5 lei. Caşcavalul costă 19 lei, cu 10 lei mai puţin faţă de supermarket. Iar cartofii se vând cu 3 lei, mai ieftini cu 50 de bani.

"Ideea este bună, că sunt produse româneşti, iar noi suntem români. Să le folosim.că sunt de calitate, în primul rând."

Momentan se poate cumpăra doar engros. De pe 22 ianuarie se vor vinde şi produse la bucată. Investiţia se ridică la peste 1,5 milioane de euro şi este una privată. Statul n-a contribuit cu bani.

Mariana Cotoi, Director Casa de Comerț Unirea: Noi venim cu conceptul şi cu producătorul. Partenerul nostru suportă toată investiţia, inclusiv cheltuielile cu salariile şi inclusiv este răspunzător de avizele şi autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii. Acelaşi tip de parteneriat dorim să-l dezvoltăm şi pentru o reţea de depozite, la nivel naţional.

În octombrie 2019, Petre Daea inaugura primul magazin Casa Unirea, în Centrul Bucureştiului, după ce un alt magazin fusese deschis la Sibiu. Şi avea planuri mari.

Petre Daea, fost ministru al agriculturii: În fiecare judeţ, până la sfârşitul anului, ne-am făcut planul să avem în fiecare judeţ, în fiecare capitală de judeţ un magazin. Continuăm la Craiova, la Slatina, la Piteşti, la Teleorman.

Numai că magazinele s-au închis, din cauză că statul nu a putut plăti marfa luată de la producători. Acum, spun reprezentanţii Casei de Comerţ Unirea, ar urma să se deschidă anul viitor 10 magazine în oraşele principale din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Casa Unirea a deschis primul magazin cash & carry, cu reduceri mari. Cât costă aici 1 kg de pulpă de porc