Antena Meniu Search
x

Video Casele de vacanţă în zone izolate câştigă teren în faţa hotelurilor şi a pensiunilor mari

În pandemie, unii turişti caută izolarea şi în vacanţă. Casele de vacanţă cochete şi izolate prind tot mai mult teren în faţa hotelurilor şi a pensiunilor mari.

de Redactia Observator

la 18.04.2021, 20:07

Vezi și

Aşa se face că, şi de Paşte, acestea se vor ocupa primele. Pot fi închiriate de o familie întreagă ori un grup de prieteni, departe de aglomeraţie şi într-un cadru tradiţional. 

La distracţie, românii par să se izoleze din proprie iniţiativă

Diana Speretoiu, reporter Observator: "Pandemia a schimbat preferinţele turiştilor şi i-a făcut să caute destinaţii mai izolate. Astfel se bucură de locuri mai puţin cunoscute, peisaje inedite, aer curat şi linişte" Asta este ceea ce găsesc turiştii la poalele munţilor, în Gorj. 

Cristi Lera, proprietar pensiune: "Nişte căsuţe cu motive tradiţionale olteneşti. Am fost foarte atenţi să păstrăm autenticul din zonă" Tradiţia îşi face simţită prezenţa şi în farfurie. "În ograda noastră, o să găsească produse tradiţionale, o să găsească mâncare făcută aici în sat. Încercăm să luăm toate produsele de la gospodari din sat. Vrem să readucem gustul de odinioară" 

Şi în celălalt capăt al ţării, la Vatra Dornei, turiştii se pot caza în căsuţe tradiţionale, în vârful muntelui, chiar în apropierea unei ferme de cerbi.

"Căsuţele sunt de vis. Căsuţele cred că trebuie făcute monumente. Nu ştiu să mai existe aşa ceva. E o memorie vie a bunicilor noştri". Şi aici oaspeţii sunt aşteptaţi cu bucate alese.

Niculina Păcuraru - bucătar: "Mâncare tradiţională, ou roşii, cozonac, pască, prăjituri de casă, brânză de casă, caşcaval, ciorbă de miel, miel la cuptor, miel umplut"

Petre Ariciuc – Salvamont Vatra Dornei : "Pentru perioada sărbătorilor pascale, turişti pot să ia parte la diverse activităţi din jurul gospodăriei, pot să ia parte la prepararea bucatelor, la sfiinţirea coşului de Paşte şi, bineînţeles, masa de a doua zi"

Dorin Goian - fotbalist: "Mâncarea este grozavă, vă spun sincer, peisajul este mirific, gazda este incredibilă, îţi oferă absolut totul"

Dacă în alţi ani, cu greu se mai găsea un loc liber, acum rezervările se fac mai aproape de momentul vacanţei din cauza restricţiilor impuse în pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Casele de vacanţă în zone izolate câştigă teren în faţa hotelurilor şi a pensiunilor mari