Antena Meniu Search
x

Video Castelul de Lut "Valea Zânelor", aulă de studii pentru mii de elevi din România

Mii de elevi din ţară au urmărit simultan lecţia online "Educaţie la înălţime", transmisă dintr-un loc inedit: Castelul de lut de la Porumbacu de Sus. Prin acest proiect, atât elevii cât şi profesorii sunt familiarizaţi cu obiectivele turistice, tradiţiile şi, bineînţeles, patrimoniul României.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 08:33

Vezi și

Castelul de Lut "Valea Zânelor" a devenit ieri "sala de clasă" în care au luat lecţii mii de elevi din ţară. 

Razvan Vasile, proprietar Castelul de Lut: După nebunia asta de pandemie şi de stat în casă, de stat în faţa calculatorului, lumea este dornică de ieşit la natură şi către natură. Avem râul, avem muntele, avem pădurea, avem castelul care este tot o construcţie naturală şi spunem că lumea este încântată de ceea ce vede şi ceea ce simte, de altfel. 

Lecția transmisă în direct a cuprins filmări cu drona din Țara Făgărașului, interviuri și interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și cu toți participanții conectați pe chat-ul YouTube live. 

Cristina Dudan, organizator: A fost început ca un proiect pilot pentru trei şcoli din Hunedoara cu lecţii pentru 3 discipline: istorie, geografie şi biologie. Nu am mers cu lecţiile pe discipline, ci pe obiective de dezvoltare durabilă. Noi în fiecare săptămână organizăm lecţiile live cu câte un obiectiv. Astăzi a fost obiectivul "Oraşe şi comunităţi durabile".

Imagini de poveste în Țara Făgărașului

Timp de o oră, elevii au urmărit imagini spectaculoase din locul de poveste şi au avut ocazia să afle numeroase lucruri interesante despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti, dar şi despre oamenii care încă le păstrează cu sfinţenie. 

Alina Zară, fondator Muzeu de Panze si Povesti: Eu cred că nu le mai putem transmite informaţii şi educaţie copiilor decât astfel, adaptându-ne şi noi la contemporan. Le-am povestit despre limbajul acela magic pe care îl foloseau străbunii noştri şi am trecut printr-un pic de astronomie.

Proiectul continuă şi în această vară, cu transmisiuni din Dobrogea, Moldova şi Oltenia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Castelul de Lut "Valea Zânelor", aulă de studii pentru mii de elevi din România