Antena Meniu Search
x

Castelul diabolicului rege Henric al VIII-lea, transformat în hotel

Despre Henric al VIII-lea se pot spune multe lucruri, dar puţine sunt bune! Deşi, la începutul domniei sale, părea să fie exact genul de monarh pe care şi-l doreau englezii, pe parcurs a demonstrat că este un individ crud, egoist şi avid de putere.

Vezi și

Despre Henric al VIII-lea se pot spune multe lucruri, dar puţine sunt bune! Deşi, la începutul domniei sale, părea să fie exact genul de monarh pe care şi-l doreau englezii, pe parcurs a demonstrat că este un individ crud, egoist şi avid de putere.

Thornbury Castle este exact genul de castel pe care ni-l imaginăm atunci când citim poveşti medievale. Are ziduri groase de protecţie, turnuri şi o imensă grădină interioară. A fost obţinut de Henric al 8-lea al Angliei de la ducele de Birmingham, pe care l-a executat pe motiv de trădare. Dacă ducele îşi vânduse regele şi ţara sau dacă fusese fidel jurămintelor sale, nici nu mai contează. Acesta era modul de operare al lui Henric al 8-lea. Cum nu îi mai plăcea cineva, cum îi găsea o vinovăţie. Şi, pentru că era deţinătorul puterii absolute, judecătorii nu îşi permiteau să declare pe nimeni nevinovat, chiar dacă acuzaţiile frizau, de cele mai multe ori, absurdul.

Cert este că, după ce a scăpat de ducele de Birmingham, Henric i-a confiscat toată averea, inclusiv castelul Thornbury. Şi, pentru că i-a plăcut foarte mult cum arată, a hotărât că este locul perfect pentru o lună de miere romantică, împreună cu marea lui iubire, Anna de Boleyn. Proprietatea a rămas, ulterior, în patrimoniul familiei regale, până când Elisabetza I l-a redat proprietarului de drept. Adică familiei Buckingham. A rămas oarecum în paragină, până în anul 1850, când proprietarii au avut destui bani pentru a-i reda gloria de altădată.

În prezent, Thornbury Castle este un hotel cu 28 de camere. Sunt mobilate cât mai aproape de original, aşa că - dacă vreodată vă decideţi să vă petreceţi câteva zile acolo - veţi dormi într-un pat cu baldachin. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre băi, care sunt cât se poate de moderne. La fel şi bucătăria, unde gătesc cei mai rafinaţi chefi. În castelul medieval există şi Internet, dar şi cablu TV. Însă nu veţi vedea niciun aparat modern la vedere.

Să nu credeţi că un sejur de o săptămână la Thornbury Castle costă o avere. În extra-sezon, tariful de persoană nu trece de 500 de euro, pentru ca să se dubleze în lunile de vară. Şi, în afară de cazare şi masă, mai puteţi să învăţaţi să trageţi cu arcul şi chiar să lucraţi cu şoimii. În general, castelul este preferat de familiile cu copii.

În primul rând, pentru că au destul spaţiu să alerge. Atât prin castel, dar mai ales prin grădina enormă. În al doilea rând, pentru că celor mici le va veni mult mai uşor să înveţe istorie la faţa locului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Castelul diabolicului rege Henric al VIII-lea, transformat în hotel