Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală

Marile oraşe strălucesc de lumină şi culoare. S-au deschis târgurile de Crăciun şi peste tot miroase a vin fiert şi scorţioşoară. De atmosfera magică din Capitală se bucură şi mulţi turişti străini, în timp ce la Craiova nu se mai găsesc locuri libere la hoteluri în niciun weekend din decembrie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 01.12.2023, 19:20

Vezi și

Mii de oameni au asistat seară trecută la momentul în care s au aprins luminiţele în Bucureşți. Capitală are trei mari târguri de Crăciun: în piaţa Constituţiei, în parcul din drumul taberei şi în hala laminor în sectrul 3. Şi toate sunt magnet pentru localnici şi turişti

Tarabele îi îmbie pe vizitatori cu mâncăruri tradiţionale sau cu gustări dulci

Comericant: Avem aici pastramă de berbecuţ, varză acră, cârnaţi de 5 feluri, pomană porcului, cartofi în untură. Vindem macarons, turtă dulce, plăcinte calde, sărate şi dulci. Oamenii sunt în toiul sărbătorilor. Bucată de macaron este la 5 lei, ciocolatele la fel, plăcintele la 11, la 13.

Chiar dacă serile sunt magice, târgurile au farmecul lor şi ziua. Din carusel, lumea celor mici e veselă şi colorată.

Pe acelaşi subiect

Mădălina Iacob, reporter Observator: Pentru această bucurie a copiilor, părinții trebuie să își facă și un buget de acasă. O tură în carusel costă 10 lei, iar în roată mare 25 de lei. Pentru această turtă dulce am plătit 10 lei, iar pentru o porție de mâncare, 35 de lei. 

De la înălţime, bucuria e şi mai mare

Femeie: Mi se pare foare frumos, uimitor, poți să vezi priveliștea care e minunată. 

Faima târgului de Crăciun din Craiova s-a răspândit în toată lumea. Nu e de mirare că la hoteluri sună telefoanele pentru rezervări încontinuu. Nu se mai găsesc însă locuri în niciun weekend din decembrie. 

Aura Pătru, reprezentant hotel: Avem turişți din toată ţara, dar şi din afară. Chiar astăzi aşteptăm un grup de 12 bulgari. Sunt sold-out până la Crăciun. 

Şi Piaţa Sfatului din Braşov s-a transformat într-o feerie de iarnă. Mii de luminiţe împodobesc oraşul. 

Milioane de luminiţe sclipesc şi pe Dunăre, în oraşul Drobeta Turnu Severin. Cele mai multe dintre târguri de Crăciun rămân deschise până în ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală