Antena Meniu Search
x

Video Cât valorau în "ziua recoltei" cele 60 kg de cannabis găsite de poliţişti în două hale din Sectorul 2. Mascaţilor nu le-a venit să creadă când au văzut serele

România se transformă din ţară de tranzit de droguri, în ţară producătoare. Autorităţile nu recunosc, dar o dovedesc capturile tot mai mari de stupefiante. Ieri, polițiștii au găsit două hale în care un individ cultiva cannabis. În "ziua recoltei" 60 de kilograme, care pe piaţa angro valorează 300.000 de euro. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 15.06.2023, 20:56

Vezi și

După ce au sărit gardul, mascaţilor nu le-a venit să creadă. Două hale din Sectorul 2 au fost transformate în sere, amenajate special pentru creşterea cannabisului. De la neoane de mare capacitate şi până la sistem de ventilaţie şi irigaţii de ultimă generaţie. Adică tot ce era nevoie pentru ca plantele să crească repede. 

Plantaţie de cannabis în Bucureşti

"Într-una din hale, anchetatorii au găsit 131 de plante ajunse la maturitate, ce urmau să fie recoltate, iar în cealaltă l-au găsit pe proprietar, o cultură nouă şi 61 de kilograme de muguri de cannabis", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

În plus, proprietarul avea aparate de vidat pentru ambalarea comenzilor en-gros, dar şi mărunţitoare pentru vânzări la gram. Cele 61 de kilograme găsite valorează peste 1.500.000 de lei en-gros, iar preţul de dublează la vânzările mici. Individul a fost arestat. Laboratorul descoperit acum nu este nici pe departe un caz singular. 

"Vedem ușor, ușor că România devine o țară de producție a drogurilor, o țară care începe să conteze pe linia producerii de droguri și, de asemenea, pe linia distribuției de droguri, atât pe teritoriul României, dar și pe teritoriul Europei", spune Cătălin Țone, expert antidrog.

Aproape zilnic sunt descoperite culturi in sau out door de cannabis şi nici nu este de mirare. Seminţele de cannabis se pot cumpăra de pe internet, fără niciun fel de restricţie. De altfel, şi numărul consumatorilor a crescut, iar vârsta lor a scăzut. Sunt şi copii de 9 ani printre consumatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cât valorau în "ziua recoltei" cele 60 kg de cannabis găsite de poliţişti în două hale din Sectorul 2. Mascaţilor nu le-a venit să creadă când au văzut serele