Video Cât zahăr se ascunde într-un singur moș de ciocolată. Este dublul cantității admise zilnic pentru un adult
La raioanele cu dulciuri s-a făcut coadă în ajun de Moş Nicolae. Toţi au căutat cadoul cel mai gustos, însă medicii recomandă să fim atenți și la cantitatea de zahăr pe care o consumăm atât noi, cât în special copii.
Startul oficial al sărbătorilor a început odată cu pregătirile pentru Moș Nicolae. În magazine a fost forfotă mai ales la raioanele de dulciuri. Iar dulciurile își fac întotdeauna loc printre cadouri. O singură persoană cumpără în luna decembrie dulciuri de peste 100 de lei.
Marusia Năstase, manager magazin: Cutiile cu bomboane, ciocolatele și tot ce ceea înseamnă dulce. Au fost persoane care au luat mult mai mult decât ne așteptam deci a crescut și vânzarea undeva la 50%.
Însă, zahărul este vinovat de cele mai grave boli ale secolului. Îl găsim în aproape tot ce mâncăm, dar mai ales în bomboane şi sucuri.
Ioana Stăvrositu, medic nutriționist: A ne uita la eticheta exact și dacă vedem că primul component al acelui produs este zahărul sau siropul de glucoză, fructoză ar trebui să ne tragă un semnal de alarmă.
- Bugetul lui Moş Nicolae variază între 100 şi 300 de lei. Inspectorii ANPC ne avertizează să fim atenţi la...
- Cât costă un meniu pentru masa de Crăciun, livrat direct de la restaurant. Lista de comenzi e deja uriaşă
- Prăjiturile tradiţionale, arma secretă a cofetăriilor. Clienţii stau la coadă pentru gustul copilăriei
- Peste 4 tone de dulciuri contrafăcute şi zeci de mii de haine şi jucării "made in China", confiscate în Portul...
- Sfatul comisarilor ANPC de Ziua Îndrăgostiților. Produsele care sunt cel mai des contrafăcute
Există cel puțin 50 de denumiri de substanțe care, în realitate, înseamnă tot zahăr.
Un singur moș de ciocolată conține 19 lingurițe de zahăr
Doar un singur moș de ciocolată conține 19 lingurițe de zahăr mai exact dublul cantității admise zilnic pentru un adult. Specialiștii recomandă să oferim în dar fructe sau oleaginoase.
Ioana Stăvrositu, medic nutriționist: Să încercăm să înlocuim cu produse fără zahăr sau făcute în casa. Putem face batoane granola, un joc drăguț, un calendar în care să punem fructe uscate.
Astfel ajungem să mâncăm într-un an 30 de kilograme de zahăr.
Însă în perioadele de sărbători, când e greu să-l evităm, medicii recomandă să consumăm dulciurile doar în prima parte a zilei, imediat după prima masă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰