Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Prăjiturile tradiţionale, arma secretă a cofetăriilor. Clienţii stau la coadă pentru gustul copilăriei

Reţetele străbunicii depăşesc faima dulciurilor moderne, sofisticate. Cremşnitul şi amandina încep să lase în urmă mousse-urile de fructe şi ciocolata cu nume arăbesc. Prăjiturile tradiţionale sunt cele mai căutate în cofetării. Gustul copilăriei şi preţurile de trei-patru ori mai mici decât ale deserturilor contemporane îi fac pe gurmanzi să stea la cozi.

de Ingrid Tîrziu

la 20.11.2024 , 19:33

Cofetăriile moderne fac profit cu reţete create acum zeci de ani, care au făcut deliciul unor generaţii întregi. 

La cofetăriile de top din Capitală, clienţii caută în continuare reţetele clasice din copilărie. Aceasta este Albă ca Zăpada, costă în jur de 15 lei, şi pentru mine nu are rivală pentru că îmi aduce aminte de Crăciunul petrecut acasă, în familie, atunci când eram copil. 

Prăjiturile tradiţionale, arma secretă a cofetăriilor

Vezi și

"Sunt reţete adunate de când eram mică, sunt reţete de la mătuşi, de la vecini, de la mama mea. Ca să fie speciale, sunt făcute manual. Nu fac nimic industrial. Fiecare cremă este fiartă individual. Foile se coc pe dosul tăvii, tradiţional, cum le făceam acasă", a declarat Florenţa Mihăilă, cofetar.

Pe acelaşi subiect

Indiferent de dulciurile sofisticate din vitrine, tot prăjiturile tradiţionale sunt arma secretă a cofetăriilor. Vedeta vânzărilor este cremşnitul, o prăjitură poloneză, care era şi preferata Papei Ioan Paul al doilea.

"Aleg mereu prăjiturile tradiţionale pentru că mama mea găteşte foarte multe prăjituri şi de asta am preferat cremşnitul! A fost chestia care m-a atras cel mai mult de pe meniu!", a declarat un client.

"Cremşnitul, chiar dacă este un produs destul de demodat, este cel mai vândut produs pe care îl avem în locaţie! Salam de biscuiţi, este un produs de post cu vişine, nucă, biscuiţi populari şi prăjitura noastră cu mere făcută special cu sos de roşii", a declarat Cristian Turcu, manager cofetărie. 

Specialiştii spun că emoţia este, de fapt, ingredientul-surpriză care goleşte vitrinele cofetăriilor. 

"Ar trebui să existe o armonie între bucătar şi preparatele pe care le scoate. Dragostea de a face mâncare se poate contura într-o filosofie foarte simplă: în aceea de a găti ca şi pentru copiii tăi. Emoţia din familie se transmite şi în viaţa profesională a bucătarilor, a cofetarilor", a declarat Gabriel Gorgan, bucătar.

Unu din trei români declară deschis - nu ar putea trăi fără dulciuri. Medicii avertizează, însă, că pofta de prăjituri satisfăcută după ora 20 este de două ori mai periculoasă.

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?
Observator » Evenimente » Prăjiturile tradiţionale, arma secretă a cofetăriilor. Clienţii stau la coadă pentru gustul copilăriei