Antena Meniu Search
x

Video Cățelușul Boomy și alți patrupezi terapeuți au adus zâmbete pe chipurile unor copii de la un centru de refugiați din Ilfov

Războiul lasă răni adânci în sufletele copiilor care fug din calea lui. S-au trezit în locuri străine, fără jucăriile lor, sunt confuzi și mulţi duc dorul animalelor de companie pe care au fost nevoiţi să le lase în urmă. O echipă de câini de terapie aduce bucurie şi zâmbete pe chipul celor mici în centrele de refugiaţi. Reacţia copiilor e fără cuvinte.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 12.03.2022, 21:31

Vezi și

Mașa are 8 ani și a venit cu mama ei, în România, după ce strada pe care locuiau în Nikolaev a fost distrusă de rachetele rusești. În fiecare zi îi e dor de Donna, pisica primită în dar şi pe care nu a putut să o ia când a fugit cu familia din Ucraina.

Masha: ”Eu am un cățel și tata mi-a promis că dacă voi avea rezultate bune la învățătură îmi va lua o pisică. Așa că m-am străduit să iau note mari”.

Cinci câini jucăuși au vizitat copiii dintr-un centru pentru refugiați din Ilfov

Pentru a le alina dorul de animalele rămase în urmă, la un centru de refugiați din Ilfov au venit în vizită cinci câini jucăuși. Sunt instruiţi să fie cei mai buni prieteni ai copiilor cu autism. Iar bucuria lor e terapie curată. De această dată, misiunea lor este să alunge gândurile negre ale unor copii traumatizaţi de război. Câinele Boomy a fost vedeta întâlnirii.

Pe acelaşi subiect

Fetiță: ”Îmi place Boomy, el rezolvă cel mai repede puzzle-ul”.

Încântați au fost nu doar copiii, ci şi adulţii care au uitat pentru câteva clipe drama pe care o trăiesc.

Mulți refugiați și-au lăsat animalele de companie cu familiile rămase în Ucraina

Femeie refugiată: ”Mulțumim pentru tot ajutorul! Este o adevărată bucurie pentru noi. Este o inițiativă excelentă mai ales că acasă avem un câine pe care, din păcate, nu am reușit să-l aducem cu noi. Iar copilului îi lipsește mult”.

Oana Costache, psiholog: ”Asta înseamnă pentru ei o schimbare de poveste. Mă joc cu cineva cu care nu am o amintire neplăcută, mângâi pe cineva care este calm, care mă primește, care e relaxat”.

Ana Constantinescu, reprezentant CJ Ilfov: ”În momentul în care văd animăluțele și încep să interacționeze cu ele, se destind și se deschid complet și le face o enormă bucurie de a fi în preajma lor și de a se juca împreună”.

Sesiuni de joacă și terapie cu animale se pregătesc în toate centrele în care ajung copii din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cățelușul Boomy și alți patrupezi terapeuți au adus zâmbete pe chipurile unor copii de la un centru de refugiați din Ilfov