Antena Meniu Search
x

Cauza exploziei din Călimăneşti, de pe şantierul Autostrăzii A7. Surse: O fisură în țeava de gaze

Explozie la Călimăneşti. Cauza probabilă a accidentului de pe A7, în județul Vrancea, este o fisură în țeava de gaz, afirmă surse din anchetă pentru Observator.

de Redactia Observator

la 22.09.2023, 10:54

Cauza exploziei din Călimăneşti, de pe şantierul Autostrăzii Moldovei. Surse: O fisură în țeava de gaze
Cauza exploziei din Călimăneşti, de pe şantierul Autostrăzii Moldovei. Surse: O fisură în țeava de gaze

„Fisură în țeavă. Asta este probabil cauza accidentului”, spun surse participante la anchetă pentru Observator. Patru persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, în explozia produsă pe şantierul Autostrăzii A7. Victimele lucrau la construcția Autostrăzii Moldovei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că au fost respectate toate avizele pentru lucrările desfășurate pe șantierul Autostrăzii Moldovei, unde în noaptea de miercuri spre joi a avut loc o explozie.

Cum s-a produs explozia din Călimăneşti, Vrancea

Explozia a avut loc puţin după miezul nopţii pe şantierul Autostrăzii A7, în zona localităţii Călimăneşti. Zgomotul puternic a zguduit pământul şi a fost auzit chiar şi în Focşani, la mai bine de 30 de kilometri depărtare. "E ceva halucinant! Zgomotul este... nu ştiu", spun martorii.

Pe acelaşi subiect

La lumina zilei, un crater imens şi camioanele transformate în fier vechi arată proporţiile tragediei. Anchetatorii încearcă să refacă acum puzzle-ul de nereguli care a dus aici. "Aceasta este una dintre roţile autocisternei. A fost aruncată la zeci de metri distanţă de locul unde a avut loc deflagraţia", arată Bogdan Dinu, reporter Observator.

"Vuia flacăra puternic, vibrau prin casă dulapurile, uşile. Stau la 600 de metri. Era vuială mare, ca un cutremur, lumină puternic", povesteşte un martor. "Ardeau vreo 5-6 camioane sau utilaje şi o ţeavă de gaz. Ce ne am gândit - să fim echipaţi corespunzător, ca să nu ne punem corpul în pericol", spune Ciprian Baclov, pompier S.V.S.U. Mărăşeşti.

Destin frânt: Marius urma să devină tată

Printre cei patru muncitori care au ars de vii era şi Marius. Avea 30 de ani şi locuia la 40 de kilometri de locul exploziei. Îşi condusese iubita la altar la începutul lunii şi avea să devină tată. Rudele şi prietenii sunt în stare de şoc. "Necazul, când vine, cade pe suflete nevinovate. Nici nu ne gândeam să se întâmple", spune un vecin, în lacrimi.

Un bărbat de 37 de ani şi încă doi de 47 de ani din Neamţ, respectiv Bacău au mai murit în explozie. "Te duci să câştigi un ban şi mori aşa... Trebuie să le facă ADN-ul, că sunt arşi, sunt numai oase", spune un apropiat al victimei de 47 de ani.

Doi muncitori, la spital în stare gravă

Trei dintre supravieţuitori au fost deja externaţi şi sunt în afara oricărui pericol. Doi dintre ei, însă, au ajuns în stare gravă la spitalele "Bagdasar-Arseni" şi Floreasca din Bucureşti. "La ora 9 dimineaţa a ajuns al doilea pacient transportat cu elicopterul la Bucureşti. Medicii spun că starea pacientului este critică şi este intubat în acest moment", transmite Mădălina Iacob, reporter Observator.

Cel de-al zecelea muncitor a scăpat numai cu o sperietură. Un salvator care a ajuns printre primii la locul tragediei povesteşte cum l-a văzut fugind să se salveze. "În momentul în care s a produs deflagraţia, apoi, incendiul, a stat permanent cu ochii în spate să vadă că este în spatele cabinei, cabina autocamionului să-i fie parapet împotriva flăcărilor", spune Ciprian Baclov, pompier S.V.S.U. Mărăşeşti.

Guvernul e pregătit sa faciliteze transferul în străinătate pentru cele două victime aflate în stare critică în funcţie de evoluţia stării lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cauza exploziei din Călimăneşti, de pe şantierul Autostrăzii A7. Surse: O fisură în țeava de gaze