Antena Meniu Search
x

Video Cauza incendiului care a mistuit acoperişul Palatului Arhiepiscopal din Constanţa. Poliţia a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă

Incendiu uriaș, azi noapte, la Constanța. Acoperişul Palatului Arhiepiscopal s-a facut scrum, iar cele patru turnuri ale clădirii monument s-au prăbuşit. La doi paşi distanță, în Catedrală, arhiepiscolul Tomisului oficia o slujbă religioasă, la care erau prezenţi mai mulţi credincioşi. Cei peste 100 de pompieri care au intervenit au reuşit să le stingă flăcările după patru ore. Palatal Arhiepiscopal a fost construit în 1932 şi este declarat monument istoric.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.10.2022, 14:20

Vezi și

Pompierii spun că în urma cercetărilor efectuate la faţa locului cauza probabilă a incendiului este o lumânare lăsată nesupravegheată. Poliţiştii şi pompierii continuă cercetările pentru a stabili dacă garsionerele şi restul camerelor care erau la mansarda care a ars aseară erau construite legal. În acelaşi timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

"Palatul Arhiepiscopal este o construcţie ce datează încă din anul 1932. Începând cu anul 1998, aceasta are destinaţia de reşedinţă a Arhiepiscopiei Tomisului. Ulterior anului 2000, a fost amenajat un spaţiu funcţional în podul construcţiei cu funcţiunea de chilii (spaţii de reşedinţă pentru călugari). În acest moment, având în vedere faptul că destinația este aceeași, precum si funcțiunile Palatului Arhiepiscopal Tomis, cât și a legislației în vigoare, acesta nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu, fiind  stipulat acest aspect la art I, lit f din Anexa nr 1 a HG 571 din 10 august 2016, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în comunicatul ISU Dobrogea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cauza incendiului care a mistuit acoperişul Palatului Arhiepiscopal din Constanţa. Poliţia a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă