Antena Meniu Search
x

Video Cauza incendiului din Rahova, unde un bloc în reabilitare a ars ca o torţă. Locatarii au teoria lor

Fum şi panică dupa un incendiu violent într-un bloc din Bucureşti. Zeci de locatari au ieşit în fugă din clădirea aflată în reabilitare termică în cartierul Rahova. Focul a cuprins acoperişul, iar o coloană neagră de fum se vedea de la marginea Capitalei. A fost nevoie de 60 de pompieri ca să stingă flăcările.

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 22:11

Vezi și

"Opriţi şi gazele urgent! Cât mai repede! Arde tot blocul! Să vină urgent pompierii!", se aud martorii pe filmări. "Mamă, da' arde, nu glumă!", spune altcineva. Primii care au dat alarma au fost muncitorii care lucrau pe acoperișul blocului. Flăcările au pus rapid stăpânire pe toată terasa clădirii. Fumul negru s-a înălţat atât de mult încât putea fi văzut de la 10 kilometri distanță, din localitățile de la marginea Bucureștiului. 

Cauza incendiului de la blocul din Rahova

"Haideţi, toată lumea! Lăsaţi toate lucrurile în casă şi coborâţi jos, imediat! Toată lumea să coboare! Aoleu!", spun oamenii, speriaţi. "De la polistiren. Se topește mai mult", comentează un muncitor, filmat cu camera ascunsă. În scurt timp, strada s-a umplut de pompieri. 14 maşini de intervenţie au venit în trombă ca să stingă flăcările. În timpul acesta, două echipaje medicale îngrijeau locatarii gata să leşine de spaimă. 

Focul a fost stins, dar multe apartamente au fost distruse de fum şi apa folosită de pompieri. Primăria Sectorului 5, care finanţează lucrările, anunţă că incendiul s-a produs din cauza unei scântei de la un aparat de sudură. Locatarii au alte bănuieli. "Presupun că de la ţigară nestinsă, pentru că în jur de ora 8 au început să lucreze pe acoperiş", spune unul dintre ei. "Dacă ar fi fost un stingător, probabil împreună cu muncitorii am fi reușit să limităm incendiul măcar", crede altcineva.

În timp ce locatarii din blocul unde s-a produs incendiul fac bilanţul pagubelor, primăria de sector scoate în faţă firma care începuse lucrările. "Vom face o inspecție la fața locului și vreau ca în cel mai scurt timp, toate pagubele materiale să fie acoperite de această firmă", a declarat Rareș Hopincă, city manager Sector 5.

Ancheta pompierilor va stabili cine este vinovat de producerea incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cauza incendiului din Rahova, unde un bloc în reabilitare a ars ca o torţă. Locatarii au teoria lor