Antena Meniu Search
x

Cauza morţii lui Mile Povan. Răsturnare de situaţie după efectuarea autopsiei

Mile Povan, un tânăr cântăreţ de muzică populară din Arad, a fost găsit fără suflare, marţi, în propria locuinţă după ce, cu doar o zi în urmă, a ajuns la Urgenţe. Îi era rău, însă nu a vrut să rămână internat. La câteva ore, s-a prăbuşit în casă, iar medicii nu au mai putut face nimic. Astăzi, a fost anunţată cauza oficială a decesului artistului.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 14:58

Dispariţia prematură a cântăreţului de muzică populară, la doar 31 de ani, a fost un şoc pentru familie, colegi și prieteni, mai ales că nu îl ștau cu probleme de sănătate. Astfel că, la scurt timp au apărut și speculaţii legate de o posibilă cauză a morţii. 

Mile Povan ar fi consumat uleiuri esenţiale pentru slăbit

Iniţial, au fost speculaţii că Mile Povan ar fi murit după ce ar fi consumat medicamente pentru slăbit. Astăzi, apropiaţii spun că de fapt ar fi fost vorba de uleiuri esenţiale.

Potrivit medicilor, consumate în doze mari, suplimentele pentru slăbit pot da reacţii cardiace în special, cu hipertensiune arterială, cu efecte pe sistemul nervos central care pot duce şi la deces.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, doar rezultatele probelor toxicologice vor spune cu exactitate dacă artistul ar fi consumat astfel de substanțe.

Până atunci, medicii legiști au stabilit cauza oficială a decesului, și anume infarctul.

Reamintim că Mihai Leric, cunoscut drept Mile Povan, s-a stins fulgerător, la doar 31 de ani. Marți, tânărul interpret nu a mai răspuns la telefon. Fratele lui, îngrijorat, a sunat la 112 şi a solicitat pompierilor să spargă uşa apartamentului în care locuia. Cântăreţul de muzică populară a fost găsit pe jos, fără suflare, medicii nemaiputând face nimic pentru a-i salva viața. 

Iubit şi apreciat de întreaga comunitate

Apropiaţii spun despre Mile Povan era tot timpul cu zâmbetul pe buze, nu refuza niciodată evenimente şi era apreciat de întreaga comunitate.

"Nu ştiam să aibă probleme de sănătate. Ştiam că este sănătos, era un tip activ, avea foarte multe evenimente, se ocupa foarte bine de carieră", a mărturisit Claudia Ionaş, prietena lui Mile Povan. "Era un artist extraordinar, îşi făcea treaba foarte bine, era foarte punctual, tot timpul eram cu el la evenimente. Când am auzit vestea credeam că pică cerul pe mine", a spus și Ionuţ Papariga, de asemenea prieten al artistului.

Luni, interpretului i s-a făcut rău şi a mers la camera de gardă a Spitalului Judeţean Arad, însă a refuzat să rămână internat. O decizie care i-ar fi fost fatală.

"Medicii au demarat de urgenţă procedurile medicale, investigaţiile de sânge. Între timp, pacientul s-a simţit mai bine, starea lui s-a ameliorat şi a spus medicilor că doreşte să părăsească Unitatea de Primire Urgenţă", a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Arad.

În ultima perioadă lua medicamente de slăbit

Mile era tot timpul cu zâmbetul pe buze şi nu refuza niciodată evenimente. În ultima perioadă, spun surse Observator, ar fi început să ia medicamente pentru slăbit, însă fără o recomandare medicală. 

Marius Chipurici, medic toxicolog: Pot da reacţii, în doze mari, reacţii cardiace în special, cu hipertensiune arterială, cu efecte pe sistemul nervos central şi, evident, pot duce şi la moarte. 

Trupul cântăreţului a ajuns la medicină legală, iar autopsia va determina cauza exactă morţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Cauza morţii lui Mile Povan. Răsturnare de situaţie după efectuarea autopsiei