Antena Meniu Search
x

Cauza tragediei de la Murgeni, încă neelucidată după sute de probe recoltate. Care este starea celorlalţi pacienţi

Cauzele deceselor celor trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni par de neelucidat. După ce zilele trecute testele toxicologice din probele recoltate au ieşit negative, ieri, rezultatele preliminare ale analizelor bacteriologice au avut acelaşi rezultat. Deşi ancheta pare să stagneze, fără un răspuns clar, 13 din cei 30 de pacienţi au fost externaţi, după ce starea lor s-a îmbunătăţit considerabil.   

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 10:24

Vezi și

După cinci zile de coşmar, ieri, la primele ore ale dimineţii, cinci dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, au ieşit pe propriile picioare din unitatea medicală.

Ionel Carp, manager Spitalul Murgeni: Am avut maşină trimisă la Iaşi pentru a prelua cei cinci pacienţi de la Infecţioase, care erau în stare bună.

Florin Roșu, manager spitalul de boli infecțioase Iași: La internare au prezentat simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare, reprezentată de greaţă, vărsături, o stare de slăbiciune.

Pacienţii au fost monitorizaţi în permanenţă.

Pe acelaşi subiect

Florin Roșu. manager spitalul de boli infecțioase Iași: Au fost îngrijiţi multidisciplinar, li s-a asigurat şi medicaţia lor cronică, medicaţia psihiatrică.

13 din 30 de pacienţi au fost externaţi

Şi pacienţii de la Spitalul de Boli Infecţioase Vaslui au fost externaţi ieri. Deşi majoritatea prezentau forme grave de intoxicaţie, starea acestora s-a îmbunătăţit rapid în ultimele zile.

Ionel Carp, manager Spitalul Murgeni: Am luat opt pacienţi, fără probleme, se alimentează.

Veşti bune sunt şi despre cei internaţi la Bârlad. Aceştia se simt mult mai bine, iar în această dimineaţă vor fi externaţi.

Ionel Carp, manager Spitalul Murgeni: Am fost informat că sunt bine, fără probleme deosebite.

Ancheta este însă este departe de final. După sute de probe recoltate atât din magazia Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, cât şi de la cei trei pacienţi decedaţi încă nu s-a putut stabili cauza producerii tragediei.

Ipoteza luată în calcul de specialişti

Specialist, DSV Murgeni: Până în mometul de faţă am primit nişte buletine de analiză parţiale, toate sunt negative.

Specialiştii aşteaptă acum rezultatele testelor suplimentare pentru a afla ce anume le-a cauzat moartea pacienţilor şi cine sunt cei care se fac vinovaţi. Nu se exculde ipoteza existenţei unei bacterii sau unui virus periculos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cauza tragediei de la Murgeni, încă neelucidată după sute de probe recoltate. Care este starea celorlalţi pacienţi