Antena Meniu Search
x

Video O nouă ipoteză în cazul Murgeni după ce anchetatorii au exclus toxiinfecţia alimentară și pesticidele. Rafila: Managerul nu mai trebuie să rămână în funcție

Cauza morţii în cazul celor trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni rămâne un mister.Toxiinfecţia alimentară a fost exclusă de medici, după analiza probelor luate atât de la cei decedaţi, cât şi de la restul pacienţilor. Anterior a fost exclusă şi varianta unei intoxicaţii cu pesticide. Acum, specialiştii iau în calcul un virus drept cauză a simptomelor. Peste 30 de pacienţi s-au îmbolnăvit, marţi, după ce au mâncat peşte din pomana primită de la o mănăstire din zonă.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 25.11.2023, 20:19

Vezi și

Managerul Spitalului din Murgeni nu ar trebui să mai rămână în funcţie, deoarece neglijenţa lui a îmbolnăvit mai mulţi pacienţi şi i-a ucis pe unii dintre aceştia, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Această neglijenţă a dus la apariţia unei îmbolnăviri la mai mulţi dintre pacienţi şi chiar la decesul unora dintre ei. (...) Nu s-a confirmat cauza, dar în mod evident că a existat un sindrom digestiv cu greţuri, cu vărsături, care a urmat consumului unor alimente. Deci eu înţeleg că nu s-a decelat agentul sau se caută în continuare, dar până la urmă examenul medico-legal va confirma pentru fiecare dintre aceşti pacienţi cauza decesului, iar probabilitatea ca această cauză a decesului să fie legată de consumul de alimente este foarte mare", a spus Alexandru Rafila, sâmbătă, în cadrul unei declaraţii de presă.

Dosar penal după moartea celor trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Întrebat dacă se ia în calcul emiterea unei alerte la nivel european cu privire la alimentele respective, el explicat că acestea nu au fost livrate şi în alte ţări.

"Mă îndoiesc, în primul rând, că alimentele de la mănăstire ar fi fost livrate şi în alte ţări. Nu cred că alimentele de la mănăstire au fost livrate în alte ţări. Este vorba, probabil, despre materia primă, despre peştele care a fost cumpărat de la un procesator sau de la un distribuitor, nu ştiu exact ce calitate avea acea persoană. Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară are mecanisme prin care poate să emită astfel de alerte, dar nu avem, până în momentul de faţă, niciun rezultat toxicologic, de exemplu, sau microbiologic care să justifice aşa ceva. Încă se caută în aliment şi în probele biologice de la pacienţi, eventualul agent care a dus la îmbolnăviri şi la decesul a trei persoane", a adăugat ministrul Rafila.

Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde trei pacienţi au decedat, unul este în stare comatoasă şi alţi peste 30 de bolnavi au prezentat simptome digestive după ce ar fi consumat alimente pe bază de peşte oceanic, oferite sub formă de donaţie de reprezentanţii unei mănăstiri. Mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transferaţi la spitalele de urgenţă din Bârlad, Vaslui şi Iaşi cu autospeciale al Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Vaslui şi Iaşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Evenimente » O nouă ipoteză în cazul Murgeni după ce anchetatorii au exclus toxiinfecţia alimentară și pesticidele. Rafila: Managerul nu mai trebuie să rămână în funcție