Antena Meniu Search
x

Video Caz cutremurător la un liceu din Bucureşti: un elev îşi ameninţă colegele că le bate şi le violează. Directorul spune că nimeni nu e în pericol

Scandal la un liceu din Capitală după ce mai mulţi elevi s-au plâns că sunt agresaţi de un coleg. Fetele spun că băiatul le ameninţă cu violul şi cu bătaia, aşa că se tem să mai meargă la ore. Directorul dă asigurări că nimeni nu este în pericol, iar inspectoratul deschide în sfârşit o anchetă, după zeci de plângeri. Săptămâna trecută, la scoala a fost chemată Poliţia pentru a aplana un conflict.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.02.2022, 20:38

Vezi și

Un elev de clasa a noua este acuzat că-şi terorizează colegii şi profesorii. Mai multe fete se plâng că le ameninţă în mod constant. "Mi-a spus să stau în banca mea. Mi-a spus că mă bate, mi-a spus să am grija că poate să mă omoare. Situaţia este scăpată de sub control din orice punct de vedere!", a declarat o elevă. "Lua telefoanele fetelor şi le arunca în toaletă", spune un coleg de-al băiatului.

Cum se apără elevul

Plângerile copiilor au ajuns la Consiliul Elevilor din Bucureşti, care au cerut public ajutor. "Direcţiunea ştia despre acest caz prin sesizări de la elevi şi părinţi şi chiar cadrele didactice. Măsurile au fost diplomatice, fără niciun rezultat", a declarat Andreea Olaru, vicepreşedinte Consiliul Elevilor. Elevul reclamat recunoaşte problema şi spune că este agresat, la rândul lui, de alţi colegi. "Este adevărat, am mai făcut nişte ameninţări la începutul anului, am avut nişte probleme... M-am mai simţit pus la zid din cauza unor fete pentru că erau agresive", a declarat băiatul.

Directorul liceului refuză sa dea detalii despre conflictul din liceu. "Copiii sunt în siguranţă în această şcoală şi atât pot să vă spun. Cunosc situaţia, am luat toate măsurile care se impun", a declarat directorul liceului. "Vom constitui o comisie astfel încât să începem demersurile pentru a vedea ce se întâmplă acolo și care sunt măsurile care se pot lua", a declarat Larisa Gojnete, purtător de cuvânt ISMB.

"Inabilitatea şcolii de a ţine în frâu situaţia. Poate că unii se vor supăra, dar rămâne la îndemna unei şcoli să se înzestreze cu consilieri, cu psihologi, cu persoane cu formatie profesionala adecvata incat mai ales în aceste vremuri tulburi", a declarat Gabriel Diaconu, medic psihiatru. Cazul a ajuns şi la Poliţie săptămâna trecută, când un echipaj a fost chemat la şcoală pentru a aplana un alt conflict între elevi. Toţi părinţii au fost audiaţi, iar cazul este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Caz cutremurător la un liceu din Bucureşti: un elev îşi ameninţă colegele că le bate şi le violează. Directorul spune că nimeni nu e în pericol