Antena Meniu Search
x

Caz halucinant de terorism! Un român a ameninţat cu arma un diplomat ca să-i expulzeze iubita

Un român este acuzat de terorism, după ce a amenintat cu o armă un diplomat pentru să-şi expulzeze iubita pe care a cunoscut-o pe reţelele de socializare.

Un român este acuzat de terorism, după ce a amenintat cu o armă un diplomat pentru să-şi expulzeze iubita pe care a cunoscut-o pe reţelele de socializare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Tulcea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Enache Marian, în vârstă de 40 ani, pentru săvârşirea infracţiunii privind prevenirea si combaterea terorismului, respectiv „ameninţarea prin orice mijloace a unei persoane fizice, juridice, dar şi a unui stat, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor - acela de a constrânge o autoritate publică să îndeplinească un anumit act".

Prin actul de sesizare s-a reţinut că  în perioada decembrie 2016 - martie 2017, inculpatul a proferat ameninţări prin intermediul a 7 apeluri telefonice efectuate din Penitenciarul Tulcea, dar şi a unei scrisori din data de 09.12.2016, la adresa unor persoane din misiunea diplomatică a unui stat membru al Uniunii Europene, iar prin intermediul acestora, şi la adresa statului membru al Uniunii Europene, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârşită în scopul constrângerii misiunii diplomatice să expulzeze de pe teritoriul statului respectiv  o persoană de sex feminin (persoană cu care a legat o relaţie de prietenie prin intermediul unei reţele de socializare) şi să o  declarare „persona non grata".

Potrivit procurorilor, inculpatul este condamnat definitiv la închisoare pe viață pentru săvârșirea infracțiunii consumate de omor deosebit de grav (asupra a două persoane), dar şi tentativă la infracțiunea de omor calificat şi deosebit de grav (cu premeditare, de către o persoană care a mai săvârşit un omor), aflându-se în prezent în Penitenciarul Tulcea. A început executarea pedepsei la vârsta de 19 ani.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Curţii de Apel Constanţa.

Autorităţile precizează că fapta inculpatului este analizată prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Caz halucinant de terorism! Un român a ameninţat cu arma un diplomat ca să-i expulzeze iubita