Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cazul pompierului rănit la Cluj de o cutie suspectă care i-a explodat în faţă, preluat de SRI

Un incident extrem de grav a deschis anchete până la nivelul Serviciului Român de Informaţii. Un subofiţer ISU din Cluj a fost rănit în explozia unei cutii de bijuterii. Bărbatul a găsit-o chiar lângă maşina parcată în faţa sediului de pompieri.

de Redactia Observator

la 21.06.2018 , 21:17

Un incident extrem de grav a deschis anchete până la nivelul Serviciului Român de Informaţii. Un subofiţer ISU din Cluj a fost rănit în explozia unei cutii de bijuterii. Bărbatul a găsit-o chiar lângă maşina parcată în faţa sediului de pompieri. Când a deschis-o, a sărit în aer. Anchetatorii spun că era un dispozitiv artizanal improvizat şi au deschis o anchetă pentru tentativă de omor!

Era aproape 9 dimineaţa când subofiţerul de 31 de ani ieşea din tură. Când a ajuns la maşina parcată în faţa sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a văzut cutia de bijuterii lângă roata autoturismului. Deflagraţia s-a produs când a încercat să o deschidă. 

Totul s-a întâmplat la doar câţiva metri de o secţie de Poliţie. Întregul incident a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt acum analizate de procurori.

Vezi și

Andrei Biriş, purtator de cuvant ISU Cluj

Colegul nostru este subofiţer operativ, desfăşura activităţi pe autospeciale de stingere şi descarcerare şi era pregătit şi în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, respectiv pe ambulanţa SMURD.

Echipe de pirotehnişti, procurori şi poliţişti au început cercetările. Anchetatorii au ajuns la concluzia că este un dispozitiv exploziv improvizat. Mai multe schije i-au provocat pompierului răni la nivelul feţei.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Pompierul nu este afectat grav, nu are leziuni grave. Nu vrem să speculăm, să spunem nimic, până nu vedem care sunt concluziile colegilor care investighează acum această situaţie.

Nu am văzut nimic suspect în parcare. Doar o persoană, şi-a luat o cămaşă. Era cazată în hotel cred şi şi-a luat cămaşa să meargă la cameră, a declarat un martor.

Poliţiştii au cerut sprijinul Serviciului Român de Informaţii. O anchetă internă se desfăşoară şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Subofiţerul are peste zece ani de experienţă şi le-a povestit colegilor că nu are duşmani. A fost externat din spital pe proprie răspundere. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Cazul pompierului rănit la Cluj de o cutie suspectă care i-a explodat în faţă, preluat de SRI