Antena Meniu Search
x

Video Cazino fără bani. Constructorii care repară Cazinoul din Constanţa mai au nevoie de 13 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor

Constructorii care repară Cazinoul din Constanţa au ajuns la fundul sacului. Ar mai fi nevoie de încă 13 milioane de euro, bani pe care Ministerul Dezvoltării îi pune pe masă, numai să vadă treaba gata. Lucrările au mers mai încet decât s-a prognozat, pentru că pe parcurs au fost găsite mai multe probleme decât s-au luat în calcul. Ministrul Dezvoltării a vizitat ieri şantierul şi a dat ca termen de finalizare luna iunie, anul viitor.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 11.07.2023, 07:29

Vezi și

Primul termen înaintat de autorităţi a fost toamna anului 2022. Însă, pe parcursul lucrărilor constructorii au găsit mai multe probleme. Când au inceput lucrările de reabilitare, constructorii au realizat că una din lateralele Cazinoului era în pericol de prăbușire. Au fost necesare intervenții care nu au fost luate în calcul inițial. "În licitaţie s-a zis că restauram pardoselile. Erau niste pardoseli din ruşchiţa. Trebuind să refacem planşeele din beton, normal ca pardoselile le-am dezafectat", a declarat Petre Badea, directorul firmei de construcţii.

Cazinoul de pe faleza orașului Constanţa a fost construit la iniţiativa regelui Carol I și inaugurat în 1910

Nu doar termenele s-au decalat, ci şi cheltuielile. Acum doar pentru decoraţiuni şi pentru aripa de est, mai trebuiesc aproape 13 milioane de euro. "Compania Nationala de Investitii va face tot ceea ce-i sta-n putere ca acest obiectiv sa fie redat cat se poate de repede publicului", a declarat Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării. "Eu sper ca până în iulie anul viitor sa fie gata pentru ca atunci se termina autorizatia de constructie", a declarat Vergil Chiţac, primarul Constantei.

Constănțenii și turiștii speră ca muncitorii să reușească să aducă Cazinoul la adevărata lui valoare. "Presupun ca-l termina inainte sa-l murdareasca pasarile", spune un localnic. Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza orașului Constanţa a fost construit la iniţiativa regelui Carol I și inaugurat în 1910.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cazino fără bani. Constructorii care repară Cazinoul din Constanţa mai au nevoie de 13 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor