Antena Meniu Search
x

Video Cazul familiei care a ajuns la spital după ce o rudă le-a trimis din Irlanda jeleuri cu cannabis. Băiatul cel mai mic încă e internat

Au înghiţit droguri fără să-şi dea seama! O mamă şi cei trei copii ai ei au ajuns de urgenţă la spital după ce au mâncat jeleuri cu cannabis. Le primiseră de la o rudă din străinătate şi nu ştiau ce se ascunde, de fapt, în pungă. Iar alarmant este că dulciurile cu droguri în compoziţie se vând la liber, pe internet.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 19.06.2023, 19:42

Vezi și

O pungă cu jeleuri pe care familia o primise de la o rudă din Irlanda i-a dus direct la urgenţă pe mama şi cei trei copii de 10, 16 şi 19 ani. La scurt timp după ce au mâncat, toţi au început să se simtă rău aşa că au sunat la ambulanţă. "Toţi erau conştienţi, dar prezentau tahicardie, greţuri şi vărsături. Minorul de 10 ani a fost transportat la spitalul Sfânta Maria Iaşi", a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvânt Spitalul Roman. "Băieţelul prezenta cefalee şi palpitaţii care au apărut după ingestia de jeleuri care aveau în compoziţie cannabis", a declarat Tamara Solange Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

Se găsesc la liber pe internet şi pot fi comandate de oricine

Mama şi copiii mai mari au fost externaţi. Mezinul are încă nevoie de îngrijiri suplimentare semn că doza de stupefiante a fost prea mare. Cel mai probabil, el a mâncat şi cele mai multe jeleuri atras de culorile şi gustul lor. "Există pe piaţă o gamă vastă de susbstanţe psihoactive care pot fi vândute sub diverse forme pulbere pilule fursecuri şi de multe ori persoanele care le utilizează nu ştiu ce consumă", a declarat Iuliana Teodorescu, Agenţia Naţională Antidrog. Nu e nici primul, nici ultimul caz în care oamenii ajung la urgeţe după ce consumă produse care au în compoziţe stupefiante. Se găsesc la liber pe internet şi pot fi comandate de oricine.

Ba chiar au apărut şi site-uri dedicate cu astfel de produse: gumă, jeleuri, batoane proteice, shake uri sau cafea. Preţurile lor încep de la câţiva lei. Iar pentru plasarea comenzii, cumpărătorul nu trebuie să facă dovada că are 18 ani. Cel mult, să bifeze că este major. În caz de intoxicaţie cu canabis, organismul dă rapid semnale de alarmă. Primele sunt somnolenţa şi ameţeala. Persoana începe să se mişte haotic, să devină confuză şi agitată. Pulsul creşte rapid şi apar senzaţia de greaţă şi dificultăţile de vorbire. Cazul din Neamţ e cercetat de poliţie pentru vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cazul familiei care a ajuns la spital după ce o rudă le-a trimis din Irlanda jeleuri cu cannabis. Băiatul cel mai mic încă e internat