Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce au descoperit poliţiştii în pieţele din Buzău. "Nu ştim ce mâncăm, nu suntem siguri nici de la producători"

Proprietarul unui depozit fitosanitar din Râmnicu Sărat, care vindea ilegal pesticide şi substanţe periculoase, unele expirate, a fost reţinut, împreună cu doi colaboratori. În ciuda secetei şi a vremii capricioase, piaţa din oraş abundă de fructe şi legume proaspete, care îţi iau ochii pentru că sunt arătoase.

de Redactia Observator

la 20.09.2024 , 08:52

Producătorii autohtoni de legume și fructe se jură că nu le-au ajutat cu chimicale de creștere decât în doze extrem de mici, cât să le mențină în viață.

Reporter: Le-aţi dat tratamente?

Producător: La început. Acum, mai puțin că sunt şi pe terminate şi nu mai umblăm cu nimic la ele.

Vezi și

Comerciant: Cei de la magazin ne explică şi nu ne permitem să dăm o grămadă de bani pentru că sunt foarte scumpe.

Pe acelaşi subiect

Cumpărătorii sunt conştienţi de riscurile la care se supun, dar şi de faptul că variantele sigure sunt limitate. "Nu ştim ce mâncăm. Nu avem cum. Nu suntem siguri nici de la producători".

Scandalul care afectează renumele legumicultorilor din Buzău

Pe de altă parte, legumicultorii nu au de unde să ştie dacă toți vânzătorii de chimicale pentru agricultură sunt onești. Polițiștii au găsit nereguli la un depozit de substanțe fitosanitare din piața orașului Râmnicu Sărat, iar administratorul și doi colaboratori au fost reținuți.

"În urma activităţilor desfășurate, au fost descoperite și ridicate peste 99 de kilograme și 148 de litri de substanțe de protecția plantelor expirate și produse din clasele de toxicitate T și T+", explică Ane Mari Vrapciu, IPJ Buzău.

Nu este primul scandal care afectează imaginea legumicultorilor cinstiți din zona Buzăului. În 2023, procurorii au descoperit că mulţi dintre ei foloseau substanțe chimice neautorizate pentru a forța creșterea și coacerea legumelor. Substanțele, aduse ilegal din Turcia, au fost identificate în urma unor controale ale autorităților.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Ce au descoperit poliţiştii în pieţele din Buzău. "Nu ştim ce mâncăm, nu suntem siguri nici de la producători"