Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce boli riscă persoanele care se scaldă în lacurile din București. Apele sunt pline de bacterii periculoase

Te scalzi în ape tulburi dacă încerci să te răcoreşti în lacurile din Bucureşti. Sunt surse de boli periculoase, admit autorităţile, care îndepărtează riscul doar cu interdicţii plantate pe mal. Scăldatul a fost interzis acum 22 de ani din cauza bacteriilor de tot soiul. Situaţia nu s-a schimbat în bine nici până acum, în ciuda promisiunilor repetate. 

de Andreea Milea

la 24.06.2024 , 20:50

Niciunul dintre cele 10 lacuri ale Capitalei nu are apă de calitate, însă, pentru aşa ceva. Întinse pe mai mult de 300 de hectare, ar putea deveni o mare oază de răcoare. Acum sunt doar dezgustătoare. 

Fiecare lac din București este plin de anunţuri care interzic scăldatul

Cei care se aruncă în apă o fac pe riscul lor. Toropiţi de zăpuşeală, mai mulţi tineri au intrat în lacul IOR cu tot cu bicicleta. Dar fiecare petic de apă are clienţii lui. Un domn a încercat Lacul Morii, din cartierul Crângaşi. 

Vezi și

"Este scăldatul interzis. Se poate întâmpla orice, apa este destul de adâncă. Sunt amenzile foarte mari.  În jur de 1.000 de lei", a precizat un polițist local.

Pe acelaşi subiect

Cel mai mare pericol este, însă, o boală pe care poţi să o iei din apă: hepatită, infecţii digestive sau dermatite grave. Analizele făcute anual de autorităţi arată că lacurile Bucureştiului sunt pline de bacterii periculoase.

Noi verificări la lacurile amenajate şi neamenajate din Bucureşti

Direcţia pentru Sănătate Publică a anunţat că la începutul lunii iulie vor începe noi verificări la lacurile amenajate şi neamenajate din Bucureşti. Asta înseamnă că vor lua probe din apă pentru analize de laborator. 

Aprobarea pentru îmbăierea în lacurile din Bucureşti este dată de ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică. Administraţia Lacurilor, care se ocupă de întreţinerea lor, anunţă contracte pentru salubrizarea acestora. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Ce boli riscă persoanele care se scaldă în lacurile din București. Apele sunt pline de bacterii periculoase