Video "Ce era până acum, dar acum e sub orice critică". Începerea şcolii aduce şi testul răbdării pentru şoferi în trafic
E din nou acea perioadă din an când traficul devine un coşmar în care mii de părinţi se trezesc în fiecare dimineaţă. În marile oraşe, şoferii dau testul răbdării. Iar în cursa contra cronometru, cei care îşi lasă copiii la şcoli sau grădiniţe... se fac că uită regulile de circulaţie şi staţionează sau parchează în locuri nepremise. Haosul e abia la început, avertizează poliţiştii.
A început şcoala! Şi, o dată cu ea, a venit la pachet şi nebunia din trafic. Claxoane şi nervi de la prima oră, plus zeci de minute de aşteptare la semafoare.
Şoferi-reporter: Foarte aglomerat. Ce era până acum... dar acum e sub orice critică.
- Infernal.
- Mergeti la muncă? Cât timp faceţi acum?
- Prima zi de şcoală sufocă traficul. Oraşul din ţară unde 70% dintre elevii mici sunt duşi cu maşina la ore
- "Am scăpat! Mi-a ajutat Dumnezeu să scap!" Reacţia unui şofer, oprit în trafic de poliţişti. Motivul pentru...
- Magdalena a investit 4.000 de lei ca să nu mai aibă nevoie de maşină în oraş. Nu regretă deloc: "Ajung mult...
- O oră.
- Şi înainte?
- 20 de minute maxim.
Începerea şcolii aduce şi testul răbdării pentru şoferi în trafic
Cosmina Balint, reporter Observator: Camerele de supraveghere montate in intersectiile cheie din Capitala îi ajuta pe polițiști să monitorizeze traficul si sa trimita echipe de agenți pentru dirijarea acestuia acolo unde vad pe ecrane zonele aglomerate.
Şoferii care îşi pierd răbdarea şi încalcă regulile de circulaţie în dorinţa de a economisi timp contribuie decisiv la haos.
Daniel Răşică, director general poliţia locală Bucureşti: Nu l-aşi defini exact ca un haos. Haosul de multe ori din experienţa de teren vă pot spune că este generat de comportamentul multor conducători auto şi mă refer aici în special la agresivitatea în trafic. Comportamentul conducătorilor auto Este cea mai mare provocare pentru că de cele mai multe ori sunt şi indisciplinaţi, încalcă regulile şi sunt şi agresivi inclusiv cu agenţii de circulaţie.
Nici şoferii din Timişoara nu au stat mai bine cu nervii. Au căutat soluţii magice care mai rău au încurcat.
Şoferi-reporter: - Aici, tot timpul e destul de greu de circulat.
- Cât aţi stat în coadă?
- În jur de 10-15 minute.
Iulia Pop, reporter Observator: Ora 8 şi 5 minute. În jurul marilor unităţi de învăţământ din Timişoara, străzile cu două benzi se transformă într-unele cu doar o bandă, pentru că sunt şoferi care au descoperit acel buton magic, care le asigură un loc de parcare.
La Iaşi, străzile au fost mai mult blocate la 8 şi jumătate dimineaţa.
Clara Mihociu, reporter Observator: Pe strada de pe malul Bahliului, din Iaşi, care duce spre intrsecţia din podul Roş la această oră se circulă bară la bară. Aplicaţiile arată că se circulă cel mult cu 4 km la oră. În zonă, oamenii găsesc mai mult şcoli şi grădiniţe, aşa că acum încearcă, după ce şi-au dus copiii, să ajungă la muncă, însă, cel mai probabil sunt deja în întârziere.
Soluţii ar fi pentru ca traficul să nu fie o grijă în plus în astfel de zile. Doar că sunt puse în aplicare cu viteza melcului.
Daniel Răşică, director general poliţia locală Bucureşti: Aproape săptămânal se înrolează în sistemul BTM, sistemul inteligent al managementului traficului se înrolează noi semafoare care sunt corelate cu camerele video amplasate în intersecţie, asta este una dintre măsurile pe care municipalitatea le implementează. A doua este crearea de noi zone în care să se poată monta pasaje supraterane sau subterane.
Poliţiştii spun că marea aglomeraţie vine de săptămâna viitoare, când se vor termina toate concediile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰