Antena Meniu Search
x

Video Ce spune INSP despre riscul de infecţie cu E.coli din Marea Neagră. Experţii recomandă turiştilor să evite scufundările

Valorile de e.coli din Marea Neagră nu sunt anormale, dar evitaţi scufundările! Mesajul vine de la Institutul de Sănătate Publică, după scandalul stârnit de concentraţia mare de bacterii de pe litoral.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.07.2023, 21:18

Vezi și

Specialiştii în sănătate publică ne recomandă să fim atenţi şi să nu înghiţim apă de mare. De asemenea, nu este bine ca în această perioadă aglomerată să nu facem scufundări pentru că apa ar putea intra în nas şi atunci ar putea să apară infecţii. La fel de important este să facem duş atunci când ieşim din mare.

Pe de altă parte, experţii cred că lipsa de educaţie a unora dintre turişti ar putea fi una dintre cauzele depăşirii limitei de bacterii periculoase. Experţii în sănătate publică anunţă că vor face analize amănunţite pentru a vedea dacă am ajuns în această situaţie şi din cauza unor deversări clandestine de dejecţii în Marea Neagră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ce spune INSP despre riscul de infecţie cu E.coli din Marea Neagră. Experţii recomandă turiştilor să evite scufundările