Antena Meniu Search
x

Cea mai apropiata trecere a unui asteroid pe langa Terra

Un asteroid de 2,7 kilometri se va apropia vineri de Pamant, fara a genera riscul unei coliziuni, desi este cel mai apropiat corp ceresc de Terra din ultimii 200 de ani

Acesta va trece la 5,8 milioane de kilometri de planeta noastra, o distanta de 15 ori mai mare decat cea dintre Pamant si Luna, a anuntat NASA.

Asteroidul 1998 QE2 va fi monitorizat de astronomii care incearca sa descopere secretele acestor corpuri din spatiu. "Asteroidul 1998 QE2 reprezinta o tinta de mare interes pentru radiotelescopul Goldstone din California si pentru telescopul Arecibo din Puerto Rico, pentru ca speram sa obtinem imagini de inalta rezolutie, care ar putea sa dezvaluie multe caracteristici ale suprafetei sale", a explicat astronomul Lance Benner, coordonator stiintific al radarului Goldstone, aflat la Jet Propulsion Laboratory pe care NASA il detine in Pasadena.

Asteroidul se va apropia cel mai mult de Pamant pe 31 mai, ora 21:00 GMT, aceasta fiind cea mai apropiata trecere a lui pe langa planeta, pentru cel putin doua secole.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Cea mai apropiata trecere a unui asteroid pe langa Terra