Antena Meniu Search
x

Video Cea mai bogată comună a vrut să trimită elevii la şcoală cu un autobuz de la fier vechi. Costă 20.000 de euro, iar viespile şi-au făcut cuib în el

Situaţie revoltătoare în cea mai bogată comună din ţară: Dumbrăviţa, din Timiş. Un autobuz abandonat la fier vechi ar putea fi folosit pentru elevii din localitate. Deşi tabla e mâncată de rugină şi legată pe alocuri cu sârmă, maşina a fost pe placul primăriei, care urma să achite 20 de mii de euro. Abia după ce părinţii au anunţat că nu-şi lasă copiii în acest mijloc de transport, edilul s-a răzgândit. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.06.2023, 20:32

Vezi și

Autocarul adus la Dumbrăvița a stat ani buni abandonat pe un câmp de lângă Timișoara, după ce o echipă de fotbal a decis să nu îl mai folosească. Are probleme grave la partea mecanică, iar rugina e prezentă peste tot. 

La şcoală cu un autobuz de la fier vechi

Vehiculul are şi... "dotari" suplimentare.

Iulia Pop, reporter Observator: Asta este o extraopţiune faţă de dotarea de bază, un cuib de viespi.

Pe acelaşi subiect

După ce anul anul trecut, în noiembrie, Observator a difuzat imagini cu elevii înghesuiţi în două microbuze, administraţia locală a aprobat achiziţia unui vehicul destinat transportului şcolar. Bugetul a fost de 55 de mii de euro. Deşi bani erau suficienţi, primăria a decis să cumpere cu 20 de mii de euro acest autobuz galben, spre revolta părinţilor. 

Părinţi: Eu sunt curioasă să văd ITP-ul, cum a putut trece o astfel de mașină,  asta... . sigur e scos de la un schrot, de undeva. Mai bine înghesuiţi cum erau înainte decât în așa ceva. 

- Este strigător la cer, copilul meu nu se va sui niciodată în aşa ceva.

- Cauciucurile sunt crăpate, prezoanele rupte..pauza, lipsae o achzitie din punctul meu de vedere prin care se justifica plecarea unor bani. 

Reparaţia, dacă ar fi posibilă, ar costa enorm, iar impozitul anual ar fi de 10.000 de lei.  

Alina Sperlea  - consilier local: Am rămas şocată, a adus-o pe roţi, balansându-se, curgea apă pe la motor turnau apa, apa si uleiul curgeau pe jos.

Primarul dă asigurări că autocarul pleacă de unde a venit.

Horia Bugarin, primar Dumbrăvița: Noi am făcut procesul verbal de recepţie. Probabil îl dăm înapoi, e o clauză suspensivă, dacă nu e bun îl dăm înapoi.

- Nu a fost achitat?

- Evident, că nu.

Pe site-urile de anunţuri auto, un autocar asemănător costă de aproape 7 ori mai puţin 

Vânzător: Avem la vânzare un microbuz identic, din 2008, acelaşi model, aceeaşi capacitate cilindrică, la un preţ de 3300 de euro negociabil.

Părinţii mai spun că şi dacă ar fi funcţional, pe unele străduţe înguste autocarul s-ar strecura cu greu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cea mai bogată comună a vrut să trimită elevii la şcoală cu un autobuz de la fier vechi. Costă 20.000 de euro, iar viespile şi-au făcut cuib în el