Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare rețea de trafic de droguri din Capitală a fost destructurată. Polițiștii anunță o captură de un milion de euro

Lovitură pentru traficanţii de droguri. Cea mai importantă grupare infracţională care alimenta piaţa de droguri din Capitală a fost destructurată. Poliţiştii au descoperit droguri de un milion de euro, ascunse în maşini modificate special să treacă de orice control la frontieră. Iar în România, erau ţinute în apartamente închiariate, în judeţul Ilfov. Din reţea făceau parte şi 6 români.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 05.02.2023, 20:27

Vezi și

Cea mai mare reţea care alimenta cluburile şi piaţa din Bucureşti avea la conducere, un albanez. Era doar celula din România, spun anchetatorii. Drogurile, cocaina şi heroina, erau aduse din Olanda sau din Albania. Maşinile de transport erau modificate în service-uri din Albania unde li se creau locuri speciale pentru ascunderea stupefiantelor . 

Ofiţer BCCO: "Acolo exista un service al lor în care făceau lăcaşurile respective, lăcaşurile erau în plafon, ori în bară, ori sub scaune, ori în podea. Erau foarte bine pregătite. Nici măcar un scanner nu scotea în evidenţă că acolo sunt aduse drogurile." 

Bianca Iacob, reporter Observator: "Maşinile special modificate pentru transport erau schimbate o dată la 2-3 luni. Iar reţeaua avea grijă ca niciuna dintre maşini să nu fie pe numele lor, ci pe numele apropiaţilor. Uneori le schimbau şi culoarea ca să nu iasă în evidenţă la frontieră. Flota auto era cumpărată tot din Albania." 

Ofiţer BCCO: "Ei introduceau drogurile de cele mai multe ori în Rotterdam, se întâmpla să introduca drogurile şi în Belgia, în Bruxelles. Acolo celula albaneză îşi făcea treaba să vină cu alte maşini care aveau aceste compartimente special confecţionate."

Pe acelaşi subiect

Cum acționa gruparea?

Bianca Iacob, reporter Observator: "Transportatorul era român. Pentru că gruparea avea şi alte celule la nivel internaţional, românul obişnuia să ducă cocaină şi heroină şi în alte ţări, potrivit anchetatorilor. De exemplu, în Portugalia, Spania, Franţa şi Italia. În Italia, gruparea avea o celulă la fel de bine dezvoltată, în zona Rimini Ravena." 

În România, drogurile erau ascunse în apartamente închiriate în regim hotelier, în Ilfov. Tot de acolo se şi vindeau stupefiantele. 

Ofiţer BCCO: "Apela la intermediari care vindeau aceste cantităţi de droguri, le porţionau, le cântăreau, le negociau si le vindeau către alţi traficanţi de droguri din Bucureşti şi Ilfov." 

Poliţiştii şi ofiţerii antimafia au interceptat un transport al reţelei, în România, în valoare de peste 1 milion de euro, pe piaţă. Sumele obţinute din vânzarea drogurilor erau investite în firme din Dubai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cea mai mare rețea de trafic de droguri din Capitală a fost destructurată. Polițiștii anunță o captură de un milion de euro