Antena Meniu Search
x

Video Ceaiuri calde şi pături pentru oamenii necăjiţi, fără adăpost, în plin ger: "Stau pe stradă, nu am unde în altă parte"

Gerul cumplit din ultimele zile reprezintă un real pericol pentru oamenii fără adăpost. Este motivul pentru care cei de la Direcția de Asistență Socială din Târgu Mureş au mers pe străzi şi, după ce le-au oferit celor necăjiţi ceaiuri calde şi pături, i-au condus la centru, unde i-au cazat peste noapte.

de Sorin Tanţoş

la 13.02.2021, 09:44

Vezi și

Cum vremea rea abia acum începe să-şi arate colţii, adăpostul de noapte al direcției de asistență socială din Târgu Mureș vine ca o alinare pentru cei mai puţin norocoşi, care nu au unde să se adăpostească noaptea sau ziua, când temperatura coboară până la minus 14-15 grade Celsius.

Sunt de la Direcţia de asistenţă socială. Există aici un adăpost de noapte. Aveţi unde locui?

Nu, nu avem. Momentan stăm afară... 

Sunteţi de acord să intraţi în noaptea aceasta şi în nopţile în cazul în care e tot aşa frig şi nu aveţi unde sta...

Da, decât să stăm afară... 

Oamenii se bucură că pot sta la adăpost, lângă o sursă de căldură şi au posibilitatea să bea un ceai cald cât se odihnesc.

Au, de asemenea, acces la apă caldă şi pot dormi liniştiţi pe timpul nopţii, fără să fie nevoiţi să hoinărească prin frig.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Andreea Moraru, director executiv: Este a doua noapte când pot veni ca să beneficienze de servicii. Trebuie precizat că acest serviciu este deschis pe tot timpul anului, inclusiv în lunile de vară. 

Au fost şi timpuri când am dormit în bloc, pe scări, la subsol... Tot pe timp de iarnă a fost, dar destul de rece şi am improvizat cu nişte cartoane. 

Momentan, eu stau pe stradă pentru că nu am unde să stau şi am apelat la adăpostul de noapte pentru că e foarte frig afară şi am zis că e mai bine aici, într-un pat cald şi curat. 

Pe lângă adăpost, oamenii străzii beneficiază şi de asistenţă medicală la nevoie, haine de schimb şi o cantină unde primesc hrană.

În momentul de faţă, adăpostul găzduieşte 55 de persoane, iar capacitatea maximă este de 80.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ceaiuri calde şi pături pentru oamenii necăjiţi, fără adăpost, în plin ger: "Stau pe stradă, nu am unde în altă parte"