Antena Meniu Search
x

Video Cealaltă față a Crăciunului. Mesele îmbelșugate ale românilor, risipă pe măsură

Este vremea sărbătorilor de iarnă și toate mesele sunt burdușite cu bunătăți și bucate de absolut toate felurile. Porţiile trebuie să fie mari, iar românul să guste câte puţin din toate. Din păcate, mesele copioase aduc şi risipă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.12.2022, 08:48

Vezi și

Peste 25 la sută, creștere, la cantitățile de deșeuri pe care operatorii serviciului public de salubritate le adună, de la tomberoane și platformele de gunoi. În principal, foarte multă mâncare aruncată și cartoane, hârtii de cadouri, pungi. Adică, exact față mai puțin luminoasă a sărbătorii Crăciunului. Lucruri care se pot corecta, cu siguranță, prin câteva principii respectate la cumpărături și, pe de altă parte, la momentul la care, acasă, am putea colecta selectiv deșeurile din gospodărie. 

Unul dintre operatorii de Salubritate din Municipiul Braşov atrage atenţia asupra risipei. Ei spun că sunt cel puţin 25 % în plus mai mult deşeuri faţă de o perioadă obişnuită, acum după sărbătoarea Crăciunului. Evident, acest lucru înseamnă risipă în bani, în primul rând, şi îngreunarea circuitului de preluare şi tratare, depozitare a deşeurilor municipale.

Vorbim de foarte multă mâncare aruncată după masa de Crăciun şi de cantităţi extrem de mare în comparaţie cu cantităţile obişnuite de hârtie şi cartoane, din cele folosite pentru împachetarea cadourilor. Există şi câteva sfaturi conturate de operatorii de salubritate. În primul rând, cumpătare în momentul în care facem cumpărăturile pentru masa de Crăciun şi în al doilea rând, principii care să ne permită să refolosim ambalajele pentru cadourile de Crăciun”, a transmis reporterul Observator, Claudiu Loghin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cealaltă față a Crăciunului. Mesele îmbelșugate ale românilor, risipă pe măsură