Antena Meniu Search
x

Video Cel mai căutat preparat pentru masa de Revelion. Poate ajunge şi la 120 de lei

Meniul de Revelion nu este complet fără peşte! Românii spun că nu trebuie să lipsească din meniu, dacă vrem să avem un an nou lipsit de probleme. Aşa spune tradiţia, deci oamenii se străduiesc să o respecte ca la carte. Cei mai bucuroşi sunt comercianţii, pentru că numărul de clienţi ajunge să se dubleze. 

de Redactia Observator

la 28.12.2023 , 21:00

Păstrăvul este cel mai căutat sortiment de peşte în această perioadă. Poate fi consumat ca atare, dar devine un preparat irezistibil dacă este afumat cu lemn de fag şi conuri de brad.

Ionel Popescu, administrator păstrăvărie:: Trebuie să dăm, ca să încetinim focul, nu are voie să ardă cu flacără. Ăsta este de abia pus şi acesta avem peştele gata, bun de mâncat.

Reporter: Cât îl ţineţi la afumat?

Vezi și

Ionel Popescu, administrator păstrăvărie:: Depinde cât e de mare, între 2 şi 4 ore.

Pe acelaşi subiect

Păstrăvul afumat poate fi savurat timp de o săptămână, însă numai dacă este păstrat la rece. Preparatul poate fi achiziţionat într-un pachet special, numit cobză, o emblemă a Bucovinei.

Ionel Popescu, administrator păstrăvărie: Poţi să îl mănânci cu o salată sfeclă cu hrean, cu mămăliguţă şi usturoi. Chiar şi cu o salată cu ceapă roşie.

În funcţie de gramaj, cobza poate ajunge la 120 de lei. De departe, însă, cea mai la îndemână variantă printre români rămâne păstrăvul preparat la grătar sau prăjit în mălai.

Ilie Bodea, bucătar: Îl asezonăm cu sare, îl tăvălim prin mălai, apoi îl punem în tigaia încinsă cu ulei. După 10 minute peştele va fi gata. Are o carne foarte gustoasă şi este cel mai căutat produs din meniul nostru.

Peştele nu lipseşte din meniul de Revelion al românilor

În orice caz, peştele nu va lipsi din meniul de Revelion al românilor.

Clientă: Aşa e datina, trebuie să înaintăm anul viitor ca peştele.

Client: Spune tradiţia că aduce noroc, să fii ca peştele, răzbătător.

Nu doar păstrăvul este dorit. Dorada, lupul de mare sau salatele cu peşte sunt şi ele la mare căutare.

Corina Scurtu, comerciant: Salate de ton cu maioneză, salate de macrou afumat, icrele preparate, afumăturile se caută foarte mult perioada asta. 

Datele arată că românii consumă anual 140 de mii de tone de peşte, cam 8,5 kilograme pe cap de locuitor. Dar, pentru un an plin de noroc, de la mesa de Revelion nu ar trebui să lipsească nici vinul alb sau strugurii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Evenimente » Cel mai căutat preparat pentru masa de Revelion. Poate ajunge şi la 120 de lei