Antena Meniu Search
x

Cum ne reintrăm în formă după mesele de Crăciun. Nutriţioniştii, pregătiţi cu sfaturi pentru cei care au exagerat de Sărbători

Pentru români, sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă în care nu refuzăm nimic din ce poartă numele de "preparate tradiţionale", ca să nu mai discutăm despre dulciuri! Numai că, după atâtea zile de îndestulare, avem toate şansele să ne trezim cu nişte kilograme în plus. Sau, mai grav, cu o indigestie. Ca să evităm aceste două probleme majore, nutriţioniştii ne recomandă să luăm o binemeritată pauză de mâncăruri grele şi să permitem organismului să-şi revină pentru o nouă încercare: masa de Revelion. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 27.12.2023, 21:01

Vezi și

După trei zile de mese pline cu preparate hipercalorice, este necesar ca alimentaţia să fie schimbată la 180 de grade.

Florin Halas – bucătar: După atâtea sarmale, le dăm un pic la o parte şi salata de boef până la Revelion şi până atunci ne dregem cu un peşte proaspăt cu legume şi îl asociem cu un sos de lămâie.

Dar, până să ajungă în cuptor, peştele trebuie stropit cu o bază de legume, pentru un plus de savoare şi de sănătate. Dacă nu vă tentează peştele la cuptor, o altă variantă convenabilă este grătarul. Dorada este unul dintre peştii care au un gust perfect dacă este astfel preparat.

Cert este că tot mai mult români conştientizează că, după câteva zile în care nu s-au abţinut de la nimic, e momentul să se orienteze spre preparate cât mai uşoare.

Clientă: Încercăm să ne abţinem de la mâncare! Mâncam mai puţin.

Iulia Pop – reporter Observator: Vitamine, proteine, fibre, enzime şi Omega 3. Aşa ne reintrăm în formă după Crăciun. Vine Revelionul, deci altă rundă de mese grele. Şi deşi ar merge perfect un pahar de vin alb, îl înlocuim cu apă plată. Cu lamâie!

La fel spun şi nutriţioniştii, care au sunt pregătiţi cu o listă de sfaturi pentru cei care au exagerat de Sărbători.

Olivia Micşa – nutriţionist: Bine să ne orientăm spre alimente mai uşor de digerat şi mai sănătoase. De exemplu, fructele proaspete, legumele proaspete şi mâncarurile gătite în mod dietetic, la cuptor, pe abur, şi salate. Cât mai multe salate!

Totuşi, dacă nu reuşiţi să vă abţineţi de la preparatele tradiţionale, ar fi cazul să aveţi grijă la cantităţi.

Olivia Micşa – nutriţionist: E bine să mai reducem porţiile şi să încercăm să mâncam în loc de 3 sarmale, una singura, în loc de două fripturi mari, una mai mică

Aşadar, între Crăciun şi Revelion, cuvântul cheie trebuie să fie moderaţia, în timp ce mişcarea - literă de lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Cum ne reintrăm în formă după mesele de Crăciun. Nutriţioniştii, pregătiţi cu sfaturi pentru cei care au exagerat de Sărbători