Antena Meniu Search
x

Video Rotație de efective la baza militară de la Kogălniceanu. Brigada 2 Strike a predat ștafeta soldaților din Brigada Bastogne

Scene desprinse parcă dintr-un teatru de război s-au derulat la baza militară de la Mihail Kogălniceanu unde sute de soldați americani dislocați au avut un exercițiu alături de partenerii români și italieni. Acțiunea a avut loc în cadrul ceremonialului de transfer de autoritate între militarii detaşamentului de luptă al Brigăzii 2 Strike şi cei ai detaşamentului din cadrul Brigăzii Bastogne, ambele din celebra Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii.

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 10:06

Vezi și

Sute de militari, zeci de mașini de luptă și aparate de zbor au simulat respingerea unui atac aerian inamic. Cei mai mulți militari străini dislocați la Baza NATO din județul Constanța sunt americanii din celebra Divizie 101 Aeropurtată. Brigada Strike, cantonată aici acum 9 luni a făcut transferul cu soldații din Brigada Bastogne. 

Col. Kevin Sharp – Brigada Bastogne: Războiul care are loc aproape de graniță îngrijorează pe toată lumea, dar noi suntem aici pentru a fi un bun partener pentru estul Europei și suntem aici să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice va urma. 

Col. Dave Ahren – brigada Basstogne: Ne simţim şi suntem foarte onorați să fim aici alături de aliați, în România.

Baza NATO din Constanța găzduiește aproximativ 4.000 de militari străini

Pe acelaşi subiect

Rotația trupelor americane este extrem de importantă, mai ales în contextul actual, cu un război atât de aproape de granițele NATO.

Iulian Berdilă – șeful Statului Major al Forțelor Terestre: Mă întrebați  cat este de importantă pentru noi prezența prietenilor și militarilor americani la Mk și nu numai, În România, este foarte importantă pentru că demonstrează din nou solidaritatea Alianței și dincolo de acest principiu fundamental al nostru, al militarilor români și americani, e important să îi unim și pe ei în poligoane, acolo unde se antrenează în fiecare zi. 

Generalul Joseph McGee, Divizia 101 Aeropurtată SUA: Am transferat autoritatea de la o brigada la alta, reprezintă angajamentul Statelor Unite față de partenerii NATO, suntem aici de 9 luni. Continuăm rotația cu o trupă nouă, am fost primiți foarte bine de partenerii români, am petrecut timp minunat aici și suntem recunoscători pentru ospitalitate. 

Baza NATO din Constanța găzduiește în acest moment aproximativ 4.000 de militari străini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Rotație de efective la baza militară de la Kogălniceanu. Brigada 2 Strike a predat ștafeta soldaților din Brigada Bastogne