Antena Meniu Search
x

Video "Cel mai mare ţepar imobiliar al Clujului" a fost prins. A făcut o avere vânzând apartamente care nu există

Cinci milioane de euro prejudiciu şi peste 100 de păgubiţi! Este bilanţul ţepelor imobiliare date în decursul a doi ani de un bărbat din Cluj-Napoca, arestat acum împreună cu unul dintre cei doi complici ai săi. Potrivit anchetatorilor, indivizii scoteau la vânzare garsoniere şi apartamente care, multe dintre ele, nu numai că nu existau, dar nici măcar nu urmau să fie construite! Apoi, după ce încasau banii în avans, îşi pierdeau urma!

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 01.02.2023, 13:45

Vezi și

Este vorba despre cel mai mare țepar imobiliar al Clujului, după cum îl numesc chiar anchetatorii, pentru că prejudiciul total se ridică la câteva milioane de euro. Bărbatul în vârstă de 36 de ani vindea apartamente în mai multe blocuri din Cluj-Napoca, pe care le-a construit deja fara autorizație, dar și imobile care nici măcar nu existau.

Le încasa oamenilor banii pe avans, unora chiar prețul integral, dar întocmea documente false pentru că înțelegerile nu erau perfectate în fața unui notar. A făcut acest lucru de zeci de ori în ultimii doi ani, motiv pentru care ieri a fost săltat de polițiști împreună cu alte 2 persoane.

La percheziții au fost găsite pe lângă alte bunuri, 7.000 de cartele sim, folosite pentru anunțurile de la mica publicitate, tocmai să nu dea de bănuit că e tot el. Bărbatul este cercetat și într-un alt dosar, tot de înșelăciune, după ce până în 2018 a vândut apartamente fictive înșelând 130 de persoane. Prejudiuciul s-a ridicat atunci la 5 milioane de euro, dar chiar și așa, după o lună de arest, a fost lăsat liber și a acționat în continuare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Cel mai mare ţepar imobiliar al Clujului" a fost prins. A făcut o avere vânzând apartamente care nu există