Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Cel mai nenorocit oraş din Ialomiţa". Localnicii din Țândărei, terorizați de clanurile care-și rezolvă socotelile pe străzi. Polițiștii au descins ore în șir

Desfăşurare de forţe în Ţăndărei! Sute de mascaţi însoţiţi de câini de urmă şi supravegheaţi din aer de un elicopter au blocat întregul oraş. Poliţiştii au vizat mai multe adrese a două clanuri rivale care se pregăteau de o nouă luptă, după ce vineri, aceiaşi indivizi s-au bătut în faţa unui spital. În locuinţele lor a fost descoperit un întreg arsenal: de la săbii şi macete până la arme de foc. 50 de bărbaţi au fost duşi la audieri. 19 dintre ei aveau deja mandate europene de arestare.

de Ana Maria Munteanu

la 03.10.2024 , 20:11

Mascaţii au descins în forţă la 23 de adrese din oraşul Ţăndărei, cunoscut drept unul dintre cele mai periculose din ţară din cauza a două clanuri care de ani buni îşi dispută supremaţia. Poliţiştii au descoperit în casele vizate un întreg arsenal de război: 47 de săbii, 4 pistoale şi o puşcă de vânătoare cu lunetă.

"Căutăm la acest moment 19 persoane urmărite în temeiul legii, mandate europene de arestare. Infracţiuni de tâlhărie, furt", spune Cristi Gheorghe, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Toate străzile din oraş au fost blocate preţ de aproape şase ore.

Vezi și

Acțiunea beneficiază şi de suport aerian

Pe acelaşi subiect

Acțiunea beneficiază şi de suport aerian. Cei 250 mascații fiind ajutați de un elicopter dotat cu dispozitive de monitorizare cu termoviziune capabile să repereze cu usurinta eventualii fugari.

"Colegii de la Rutieră opresc toate autoturismele care intră sau ies din Ţăndărei tocmai pentru a verifica dacă persoanele sunt urmărite", Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Operaţiunea de amploare a Poliţiei Române vine după confruntări violente ale celor două clanuri chiar în faţa spitalului din Ţăndărei.

Pe lângă ameninţări, indivizii se pozau inclusiv în ţinute de luptă pentru a-şi impresiona adversarii. Conflictul ar fi început în iunie 2023, după ce tatăl unuia dintre suspecţi a fost sechestrat de membrii clanului rival şi ameninţat cu un cuţit.

"L-au sechestrat pe un om de 62 de ani. Pe tata", spune unul dintre indivizi.

"Un om dus, legat la ochi, să-l arunce în râpă. Toţi zece bărbaţi cu pumni şi picioare, cu pistolul la cap şi cu cuţitul să-i ia gâtul. Nu trebuia să le daţi drumul! A ieşit năpasta de acolo şi a venit peste noi iar. Nu scăpăm de ei", spune o femeie.

Unul dintre cele două clanuri, supranumit ''Neînvinşii din Ţăndărei'', şi-a pierdut titulatura în urma scandalului de vineri. Bătaia a pornit de la acelaşi bărbat sechestrat în urmă cu un an. Potrivit unor informaţii obţinute de poliţişti, în weekend urma o altă baie de sânge. Pentru asta ar fi venit special din străinătate mai mulţi membri ai celor două tabere.

50 de indivizi au ajuns la secţia de poliţie pentru a fi amprentaţi şi fotografiaţi

50 de indivizi au ajuns la secţia de poliţie pentru a fi amprentaţi şi fotografiaţi. Mulţi dintre ei sunt acum suspecţi în dosare care până azi au fost cu autori necunoscuţi. Oamenii din Ţăndărei sunt şocaţi.

"Cel mai nenorocit oraş din judeţul Ialomiţa. Asta ar trebui să făcut mai des un pic. Clanurile se bat, duminica trecută s-au bătut la noi în oraş", spune un bărbat.

Mai multe percheziţii de acest fel sunt aşteptate în perioada următoare şi în alte zone periculoase din întreaga ţară.

Doamnă, eu circul şi noaptea. La 1, 2 noaptea nu se ia nimeni de mine. 

Ana Maria Munteanu Like

Cred cu fermitate că jurnalismul de calitate ar trebui să fie de neclintit. Pentru asta fac tot ce îmi stă în putință să scot la iveală adevărul din orice “poveste”.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » "Cel mai nenorocit oraş din Ialomiţa". Localnicii din Țândărei, terorizați de clanurile care-și rezolvă socotelile pe străzi. Polițiștii au descins ore în șir