Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cele mai căutate domenii de studiu din străinătate. Românii au noi preferinţe şi mai multe destinaţii între care să aleagă

Tinerii români își diversifică preferințele pentru studii în Europa, conform unor date recente. Aceștia sunt tot mai atrași de programele educaționale în limba engleză adaptate cerinţelor pieţei muncii, oportunitățile de carieră și costurile accesibile oferite de alte universităţi din afară. 

de Alex Prunean

la 25.09.2024 , 08:30

Cele mai populare destinaţii de studiu rămân în continuare Olanda şi Marea Britanie, dar în ultima perioadă a crescut mult numărul românilor care studiază în Belgia, Italia sau Spania. Se întâmplă acest lucru pentru că universităţile din aceste ţări au început să ofere programe de studiu în limba engleză în domenii tot mai atractive pe piaţa muncii.

Cele mai căutate domenii

De asemenea, specialiştii estimează că de anul viitor va creşte mult interesul şi pentru universităţile din Germania pentru că taxele de şcolarizare sunt mai mici în comparaţie cu alte ţări de până în 1500 de euro pe semestru.

Vezi și

Domeniile cele mai atractice pentru tineri sunt turismul, studii europene, afaceri internaţionale, dar în ultimii ani a crescut mult interesul şi pentru biologia marină sau teatru, regie şi film.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Evenimente » Cele mai căutate domenii de studiu din străinătate. Românii au noi preferinţe şi mai multe destinaţii între care să aleagă