Antena Meniu Search
x

Video Cele mai ingenioase proiecte, premiate la Euroinvent, cel mai mare salon de invenţii din Europa de Est

Cercetători şi inventatori din întreaga lume au participat, zilele acestea, la cel mai mare salon de invenţii din Europa de Est. Euroinvent s-a adaptat pandemiei şi s-a desfăşurat și în acest an numai în varianta online. 630 de proiecte din 32 de țări s-au înscris în  competiția inovației. Şi în acest an, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este, prin Senatul Ştiinţific, partener al acestui eveniment. 

Vezi și

Euroinvent a devenit un eveniment de tradiţie, recunoscut în lumea ştiinţifică internațională, care aduce împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare. Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține, și în acest an, oamenii de știință și tinerii cercetători.

Andrei Victor Sandu, organizator Euroinvent: A 13-a ediție euroinvent, una doar online, din cauza Pandemiei, dar de 7 ani sprijiniți de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu. Sperăm să avem și anul acesta un mare câștigător, premiul de 10.000 de lei să ajungă la un cercetător care să împingă aceea idee pe piață. Avem 630 de proiecte și inovații încrise, din 32 de țări.

Inventatorii și-au pus imaginația la încercare și au reușit să vină cu soluții inovatoare pentru protejarea de noul Coronavirus. Tinerii cercetători și inventatori din toată lumea au trimis la Iași creațiile lor pentru a putea fi jurizate.

Cercetătorii români și-au prezentat, în premieră, inovațiile. De la echipamente medicale și până la idei ingenioase în domeniul construcțiilor, toate se luptă pentru marele premiu de 10.000 de lei, oferit de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu la Euroinvent.

Dumitru Burduhos Nergiș, inventator: Un material similar cu betonul, ce are la baza cenușă de termocentrală. Utilizăm un deșeu pt a produce cel mai utilizat material din industria construcțiilor civile. Cu ce vine peste betoanele clasice? Cu o amprentă de carbon cu până la 62% mai mică și cu proprietăți mecanice superioare.

Mădălina Bălțatu, inventator: Anul acesta, la Euroinvent, venim cu o nouă rețetă pe bază de titan. Cu elemente biocompatibile care au o rată de rejectare mică pe termen lung în corpul uman și sunt net superioare față de aliajele clasice folosite acum în protezare.

Cristian Fodor, câștigător Euroinvent 2020

Anul trecut, marele premiu a rămas la Iași. Câștigător a fost un tânăr bioinginer medical, a cărui invenție, un manechin didactic care redă funcțiile vitale reale, ideal pentru exersarea tehnicilor de prim ajutor, face și obiectul lucrării sale de disertație. Banii i-a investit tot în dezvoltarea invenției.

Cristian Fodor, câștigător Euroinvent 2020: Ca orice premiu este o încununare a muncii depuse și o încurajare în același timp pentru a rezolva problemele existente în societate. Premiul oferit de senatul științific a fost o surpriză totală, nu m-am așteptat în nici un caz au fost multe proiecte excepționale, dar al meu a fost văzut bine și pentru că e dintr-un domeniu prioritar, cel al instruirii În primul ajutor pentru a salva vieți în final.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu încearcă, la fiecare ediție a evenimentului, să sprijine invenţiile prezentate de cei mai ingenioşi români şi să susţină dezvoltarea proiectelor câștigătoare. Așa se face că, de la un an la altul, tot mai mulți sunt cei care îşi prezintă ideile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cele mai ingenioase proiecte, premiate la Euroinvent, cel mai mare salon de invenţii din Europa de Est