Antena Meniu Search
x

Centura Capitalei, lucrări de modernizare cu încetinitorul. Tronsonul Chitila-A1, de doar 9 kilometri, ar fi aproape gata

Pe centura Capitalei, lucrările de modernizare înaintează în acelaşi ritm cu şoferii. Adică deloc. Reporterii Observator au făcut un tur al şoselei care se află în reparaţii de ani de zile.

Vezi și

Pe centura Capitalei, lucrările de modernizare înaintează în acelaşi ritm cu şoferii. Adică deloc. Reporterii Observator au făcut un tur al şoselei care se află în reparaţii de ani de zile.

Cu o roabă, o lopată, un ciocan şi o mistrie, un muncitor încearcă să salveze parcă onoarea lucrărilor la centura Capitalei. Montează bucăţi de bordură la o şosea la care se lucrează de 7 ani. Nu e singur. În zonă lucrează o întreagă echipă... de doi oameni. Colegul tot traversează drumul şi nu ştie de ce să se apuce prima dată. 

Din cei 72 de kilometri ai centurii, doar 20 - adică porţiunea dintre Chitila şi Afumaţi - sunt finalizaţi. Tronsonul Chitila-A1, de aproape nouă kilometri este gata, însă Compania de Drumuri mai are de făcut mici lucrări de modernizare aici. Grav este că mai bine de 40 de kilometri de centură rămân, în continuare, coşmarul şoferilor - care, cel puţin acum, are borduri. 

ALEXANDRU VÂLVOI, Asociaţia România fără Gropi:

Suntem puşi în situaţia de a merge pe câmp, la propriu, pentru a evita intersecţiile de la Berceni, de la Popeşti, chiar şi de la Domneşti.  

Pasajul Domneşti este un alt proiect ambiţios al autorităţilor, pentru care s-au prevăzut cheltuieli de aproape 20 de milioane de lei. Însă, în momentul de faţă, pe şantier este un singur utilaj care lucrează la demolarea unei locuinţe. 

ALIN SERBANESCU, purtător de cuvânt CNAIR:

Acolo e un singur utilaj, pentru că acolo au rămas în suspensie, ca să spunem aşa, acele proprietăţi pe care proprietarii au refuzat să le elibereze. 

Ghinioane peste ghinioane. Măcar pe hârtie planurile merg bine. 

ALIN SERBANESCU, purtător de cuvânt CNAIR:

Tot anul acesta va începe faza de execuţie la pasajul de la Domneşti. Vor începe fazele de proiectare la pasajele Olteniţa, Berceni şi Mogoşoaia.

În viitor, centura ar putea trece de la Compania de Drumuri în administrarea primăriei București. O bună parte aparţine însă de judeţul Ilfov, aşa că este nevoie de mai multe avize pentru finalizarea acestui proces. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Centura Capitalei, lucrări de modernizare cu încetinitorul. Tronsonul Chitila-A1, de doar 9 kilometri, ar fi aproape gata