Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, la acuzaţia că a dat o petrecere care încalcă regulile impuse de autorităţi

Şi politicienii se relaxează, în pandemie. Rareş Bogdan, vicepreşedinte PNL şi europarlamentar, a organizat în weekend ziua fiicei și e acuzat că a avut zeci de invitaţi. Este al doilea nume important din PNL implicat într-un astfel de scandal. Chiar premierul a încalcat regulile de ziua lui.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 23.06.2020, 23:17

Vezi și
  • Liderul PNL susține că totul s-a desfășurat conform reglementărilor.
  • Administratorii restaurantului au refuzat să dea declarații în fața presei.

După celebra fotografie din biroul premierului Ludovic Orban, în care mai mulţi membri ai Executivului erau surprinşi, în pandemie, încălcând regulile - acum Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, face petrecere cu zeci de invitaţi, într-un local din Cluj. 

Într-o poză postată de unul dintre invitaţi, se pot observa în interior cel puţin cinci mese cu câte zece scaune. În total, peste 50 de persoane. 

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL: Nu am numărat exact, dar pot să vă spun că era cu mult sub ceea ce era admis potrivit normelor. Totul a fost perfect legal și conform reglementărilor.

Legea spune că, în pandemie, nu pot participa mai mult de 20 de oameni la o petrecere într-un spaţiu închis. Iar în aer liber pot fi cel mult 50 de invitaţi. 

Însă, pe terasa localului din Cluj au fost scoase alte şase mese. La o medie de cinci locuri la masă, rezultă alte 30 de persoane. 

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL: Am cerut și eu soției mele să îmi spună exact câte persoane au fost invitate că nu știam. Ea s-a ocupat, nu m-am ocupat eu. Au fost undeva la 14-15 copilași și în jur de 40 de adulți. Sub 40, peste, nu știu exact. A fost o masă normală pentru un copilaș de un an, a fost o zi de naștere cu familia și cu prieteni apropiați.

Tot în poze se poate observa că parcarea restaurantului a fost plină. Iar de la petrecere nu au lipsit Călin Mitică, prieten cu Rareş Bogdan, acuzat de devalizarea CFR, sau Mircea Schmidt, condamnat cu suspendare după o urmărire pe străzile din Cluj. 

Mircea Schmidt, invitat: A fost exact conform reglementărilor. Eu am stat numai afară, ca și mulți alții. Eu nici nu am fost în interior, de exemplu. A fost cea mai mică preocupare a mea să număr, dar eu sunt convins că cel care a organizat a ținut cont de chestia asta.

Managerul restaurantului a susţinut că a avut în interior mese pentru 20 de persoane, iar pe terasă pentru alte 50. Astăzi, nu a mai comentat subiectul. 

Administratorii restaurantului în care a avut loc petrecerea au refuzat să dea declarații în fața presei, dar vor fi nevoiți să o facă în fața polițiștilor. 

Oamenii legii s-au autosesizat și fac cercetări, iar în cazul în care se dovedește că s-au încălcat prevederile stării de alertă, atât localul cât și organizatorii petrecerii vor fi amendați.

Liderul PNL, Rareş Bogdan, a declarat pentru Observator că petrecerea a fost organizată pentru fiica sa, Jaqueline, care a împlinit un an. Şi, în ciuda scandalului iscat, a susţinut că mai pregăteşte o petrecere, în acelaşi loc, pe 15 iulie, de ziua fiului său. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Reacţia lui Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, la acuzaţia că a dat o petrecere care încalcă regulile impuse de autorităţi