Antena Meniu Search
x

Video Ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka. Mesajul lui Nicolae Ciucă: Sărbătoarea din acest an este umbrită de tragedia atacurilor grupării teroriste Hamas

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a participat, marţi seară, la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka şi a transmis "cele mai calde urări de sănătate, bucurie, pace şi prosperitate tuturor comunităţilor evreieşti din România". "Sărbătoarea din acest an este umbrită de tragedia atacurilor grupării teroriste Hamas", a transmis Ciucă.

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 19:24

Vezi și

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a participat, marţi seară, la Opera Română, la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka, "Sărbătoarea luminii", una din cele mai importante sărbători evreieşti.

"Hanukkah, sau Sărbătoarea Luminilor, este un simbol al memoriei unui popor greu încercat de-a lungul istoriei. Ea arată întregii lumi că oamenii pot supravieţui şi se pot dezvolta prin curaj şi perseverenţă, prin afirmarea credinţei şi a valorilor comune, care construiesc o identitate culturală proprie. Sărbătoarea din acest an este umbrită de tragedia atacurilor grupării teroriste Hamas, distrugerile şi victimele umane pe care le-a lăsat în urmă, dar şi de criza ostaticilor pe care a creat-o", a transmis Ciucă. 

Liderul PNL, urări pentru cei care celebrează această sărbătoare

Liderul PNL a urat celor care ţin această sărbătoare "să le fie luminate viaţa şi căminul, să aibă parte de pace şi bună înţelegere cu restul societăţii în care trăiesc, ca în orice stat democratic şi incluziv". "Transmit cele mai calde urări de sănătate, bucurie, pace şi prosperitate tuturor comunităţilor evreieşti din România!", a mai transmis Nicolae Ciucă.

"Asemenea Macabeilor, noi luptăm pentru libertatea noastră. Israelul a devenit o lumină printre națiuni, iar realizările și contribuțiile sale în lume sunt foarte bine cunoscute de voi toți. Vom continua să luptăm pentru a permite, încă o dată, luminii să învingă întunericul. Israelul va învinge", a transmis Ambasada Israelului în România, cu ocazia sărbătorii. 

Sărbătoarea Luminilor, speranța unui nou început

"Sărbătoarea Luminilor, cum mai este cunoscută Hanuca, poartă cu sine speranța unui nou început, spre care aspirăm, la rândul nostru. Năzuim spre refacerea națiunii noastre greu încercate și readucerea luminii în toate aspectele vieții noastre.

Fiecare lumânare ce este aprinsă în Menora reprezintă valorile în care credem și pe care le promovăm: libertatea, iubirea, alegerea, familia, arta, știința, compasiunea, credința, speranța", mai explică Ambasada Israelului în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka. Mesajul lui Nicolae Ciucă: Sărbătoarea din acest an este umbrită de tragedia atacurilor grupării teroriste Hamas