Antena Meniu Search
x

CEREMONIE ISTORICĂ la Vatican. Doi Papi au fost canonizaţi.

Piaţa Sfântul Petru de la Vatican este, astăzi, scena unui eveniment istoric: doi Papi intraţi în istorie sunt canonizaţi într-o ceremonie la care iau parte doi Suverani Pontifi. Papa Francisc a condus ceremonia, iar Papa Emerit benedict al şaisprezecelea a fost oaspetele de onoare.

Vezi și

Ceremonia a început la ora 11:00, după ce credincioşii, prelaţii şi membrii celor peste 90 de delegaţii străine şi-au ocupat locurile. În faţa portretelor Papilor Ioan al Douăzecişitreilea şi Ioan Paul al Doilea, desfăşurate pe faţada bazilicii Sfântul Petru, Papa Francisc a condus o procesiune impresionantă. L-a salutat pe Papa Emerit Benedict al şaisprezecelea, în aplauzele mulţimii. 

Papa Francisc i-a sanctificat în piaţa Sf. Petru din Vatican pe foştii papi Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea, în faţa unei mulţimi de câteva sute de mii de credincioşi catolici veniţi din lumea întreagă.

Oamenii au aplaudat îndelung după ce papa Francisc, foarte solemn, a rostit formula în limba latină pentru sanctificarea polonezului Karol Wojtyla, care a fost papă în perioada 1978 - 2005, şi a italianului Angelo Giuseppe Roncalli, papă în perioada 1958 - 1963, iniţiator al Conciliului Vatican II.

Numeroşi pelerini catolici din toată lumea, inclusiv din România, şi-au petrecut noaptea în biserici sau pe străzile Romei, unde au cântat şi au dansat cu entuziasm. Nici măcar ploaia nu le-a putut strica bucuria.

În Piaţa Sfântul Petru, sărbătoarea a început încă de ieri. Printre zecile de mii de pelerini veniţi din toată lumea sînt şi mulţi români.

Aproape un milion de oameni au putut urmări pe viu liturghia, alături de Papa Francisc şi Papa Emerit Benedict, de 150 de cardinali, 1.000 de episcopi şi 6.000 de preoţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » CEREMONIE ISTORICĂ la Vatican. Doi Papi au fost canonizaţi.