Antena Meniu Search
x

Video Certificatul verde e opţional. Unele magazine aleg să nu-l ceară clienţilor: amenzile uriaşe pe care le riscă

Certificatul verde este obligatoriu doar în teorie. În practică, măsura intrată în vigoare în urmă cu trei săptămâni este opţională. Se întâmplă nu doar în mall-urile din Bucureşti, ci şi în centrele comerciale din alte oraşe.

Alin Stan
de Alin Stan

la 14.11.2021, 19:42

Vezi și

În această agenţie loto din Târgu-Jiu, angajata a uitat că certificatul verde este obligatoriu. Nu o scuză nici măcar faptul că nu era decât un singur client înăuntru. Nu este singurul loc unde măsura este opţională.

Magazinele care nu cer certificatul riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei

Oricine poate intra nestingherit în centrul comercial cu 20 de magazine de haine situat la doi paşi de centrul oraşului. Angajatul care ar fi trebuit să ceară certificatul este de negăsit. Oamenii recunosc sinceri că în ultimele zile au fost la cumpărături fără să mai prezinte vreun certificat. E drept, nu din vina lor. Se întâmplă nu doar la Târgu-Jiu, ci şi în marile oraşe, iar Bucureştiul nu face excepţie.

Cei care închid ochii sunt chiar angajaţii unui mall, care nu par să fie deranjaţi de cumpărătorii care intră fără să prezinte certificatul verde. În imaginile trimise de un telespectator se vede că documentul este verificat aleatoriu, iar unii uită chiar să îşi pună masca. Magazinele care nu cer certificatul riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Certificatul verde e opţional. Unele magazine aleg să nu-l ceară clienţilor: amenzile uriaşe pe care le riscă